Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG upisao najveći europski poraz u posljednjih 19 sezona

Šokantna rukometna večer je iza Paris Saint-Germaina koji je u mađarskom Veszprému izgubio s ogromnih 13 golova razlike, rezultatom 41:28.

Tijekom svoje povijesti, ekipa francuskog PSG-a dvaput je pobjedila u Veszprém Areni, u studenom 2016. (28:29) i godinu dana kasnije (24:29), oba puta u grupnoj fazi Lige prvaka, dok su pet puta doživjeli poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta, Veszprém se nije dao iznenaditi. Iako je Nedim Remili bio pomalo neprecizan, hrabro je pucao iz daljine i testirao spremnost vratara gostiju. Norveški suci dosudili su tri sedmerca u prvih šest i pol minuta u korist Francuza, a Andreas Palicka je obranama spriječio šuteve Luke Cindrića, Ludovica Fabregasa, Jehje el-Dere i Remilija. S druge strane, domaća ekipa, koja se organizirano branila, radila je naporno kako bi stekla prednost. Nakon 15 minuta utakmice, Veszprém je vodio s pet golova razlike, primivši samo šest, posve zasluženo prema prikazanoj igri.

Suci su sudili na zanimljiv način, kažnjavajući neuobičajenom metodom – nisu dijelili dvominutne kazne, ali su zato do pauze dosudili čak osam sedmeraca. U 23. minuti dosudili su prvo isključenje na utakmici, a i to za srpskog igrača Dragana Pechmalbeca, koji je igrao svoju 100. utakmicu za Veszprém.

Domaći napadi slijedili su jedan za drugim u ujednačenom ritmu, a da su Remili i Sergej Kosorotov bili malo precizniji, mogli su se dodatno odvojiti gol razlikom. S druge strane, igra napadača PSG-a nije išla po planu. Jacob Holm i Elohim Prandi postigli su samo po jedan gol u prvom poluvremenu, dok je povratak Jahje Omara u Veszprém bio još lošiji – nije postigao nijedan gol niti uputio šut, a imao je i dvije izgubljene lopte.

Veszprém je u drugom poluvremenu nastavio graditi prednost i nakon 10 minuta nastavka po prvi puta stigao do dvoznamenkaste gol razlike, a PSG se u tim trenucima u potpunosti raspao te do kraja utakmice u jednom trenutku gubio i ogromnih 15 golova razlike, koje su do kraja umanjili na konačnih 13.

Najveći je to europski poraz Parižana još od sezone 2005./2006. kad su izgubili sa 16 golova razlike od njemačkog Kiela, i kada se nisu niti bili dio PSG grupacije, već se zvali Paris Handball.

Istaknimo još i kako je hrvatski igrač Luka Cindrić kod pobjednika odradio dobru utakmicu uz 2 pogotka i 5 asistencija, dok je najbolji igrač utakmice s 8 pogodaka bio Bjelorus Mikita Vailupau s 8 pogodaka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano