Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG rutinski svladao Borussiju Dortmund

Nakon odigrane utakmice između Milana i Newcastlea, u večernjem terminu smo gledali drugi susret iz iste skupine, onaj koji također spada među najzanimljivije ovoga tjedna, između PSG-a i Borussije Dortmund.

Edin Terzić je razumljivo odlučio ući u ovaj susret jako oprezno pa je tako naspram utakmice protiv Freiburga izvadio iz početnih 11 napadača Sebastiena Hallera i beka Ramya Bensebainija, a uveo je drugog beka, Mariusa Wolfa, te stopera Niklasa Sulea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je pak startao s čak 5 Francuza u prvih 11, a po prvi puta smo od prve minute gledali napad Kylian Mbappe – Randal Kolo Muani – Ousmane Dembele. Uz to, Marquinhos je izbacio Danila Pereiru iz prve postave ako ćemo se ravnati po onoj koja je istrčala u zadnjem kolu Ligue 1, dok je Manuel Ugarte zamijenio Carlosa Solera.

Nismo vidjeli velikih uzbuđenja na početku samog susreta. PSG je dominirao posjedom na što smo već navikli, no konkretnih šansi nije bilo. Tek bezazleni pokušaji Lucasa Hernandeza nakon prekida s jedne strane, a Matsa Hummelsa nakon kornera s druge.

U 14. minuti je zbog ozlijede igru morao napustiti Marcel Sabitzer kojeg mijenja Felix Nmecha. U istoj minuti gledamo i najbolju priliku do tada na utakmici. Donyell Malen je ušao u 16 metara i uputio solidan udarac s lijeve strane, no Gianluigi Donnarumma nije imao problema jer je lopta išla po sredini gola. Malo nakon toga se činilo kao da će PSG izvesti ubojitu kontru s nekoliko njihovih igrača u trku, međutim akcija na kraju nije završila ozbiljnim udarcem.

PSG je bio jako blizu pogotka u 19. minuti kada se Vitinha našao u dobroj poziciji unutar kaznenog udarca na desnoj strani, no njegov udarac desnicom pogađa lijevu vratnicu. Nastavio je PSG s dominacijom, no bez konkretnih prilika i bez ijednog udarca u okvir. Redom su udarci završavali u bloku ili bi išli pored gola pa tako nismo vidjeli udarac u okvir do 39. minute kada Gregor Kobel upisuje prvu obranu na utakmici. Nakon jednog kornera je Dembele imao šansu s lijeve strane iz teškog kuta, no udarac mu brani golman gostiju. Do kraja poluvremena nije bilo većih šansi, već samo pokušaja iz kornera PSG-a, no na pauzu se otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu je PSG zabio već u 49. minuti. Hakimi i Dembele su odigrali dobru akciju po desnoj strani, potonji centrira, a Mbappeova lopta pogađa Sulea u ruku i sviran je jedanaesterac. Upravo je Mbappe i izveo jedanaesterac te pogodio za vodstvo domaćih iako mu je Kobel pročitao stranu.

Nije bilo većih uzbuđenja u idućih nekoliko minuta, no onda je došla 58. minuta kada su Vitinha i Hakimi izigrali obranu gostiju pri čemu još Hakimi fintom šalje Hummelsa u obližnju pekaru i zabija za povećanje vodstva.

Igralo se dobrih 20 minuta nogometa bez većih prilika i uzbuđenja te je PSG lakoćom kontrolirao utakmicu bez da im Dortmund može išta napraviti, no onda su ipak u jednoj akciji zaprijetili kada je Jaime Bynoe-Gittens s nekih 18 metara pogodio stativu tek tri minute nakon što je ušao umjesto Emrea Cana.

Goncalo Ramos je imao šansu u 84. minuti, par minuta nakon ulaska na teren umjesto Kolo Muanija, no njegov udarac je išao van okvira gola. Dortmund je pak tek drugu ozbiljniju akciju složio u 91. minuti, no nisu je zaključili ozbiljnijim udarcem već je udarac Niclasa Fullkruga blokiran.

U sudačkoj nadoknadi je još nekoliko puta prijetio Mbappe, no dva puta je promašio okvir, dok mu je jednom svirano zaleđe iako nije pogodio ni tog puta okvir. Ramos je u 96. minuti zabio treći gol, međutim pomoćni sudac je brzo označio zaleđe s čime je utakmica bila završena.

PSG je tako bez ikakvih problema upisao pobjedu nad Dortmundom koji nije pružio apsolutno ništa u napadačkom smislu. Terzićeva taktika da se provuče s nulom je bila možda i smislena te opravdana, ali jedanaesterac i majstorija Hakimija su nešto na što je teško mogao računati.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano