Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG vodio 2:0 pa jedva slavio kod Bresta

Nedjeljni program francuske Ligue 1 otvorili su Brest i PSG. Nakon lošijeg ulaska u sezonu PSG je zaredao tri pobjede od čega se posebno ističe 3:0 pobjeda nad Milanom u srijedu. S druge strane Brest je nakon iznenađujućeg dobrog ulaska u sezonu tri utakmice bez pobjede. Unatoč tome nalaze se za njih sjajnom šestom mjestu. Unatoč ranom vodstvu od 0:2, PSG je do pobjede došao iz kaznenog udarca u 88. minuti.

Odlično su Parižani ušli u susret te su u prvih pet minuta stvorili dvije sjajne prilike. No, udarce Kang-in Leea i Warren Zaïre-Emeryja je obranio Marco Bizot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bizot je zato bio nemoćan u 16. minuti. Bradley Barcola je pronašao prostor u sredini i proslijedio loptu do Zaïre-Emeryja. Mladi Francuz se riješio svog čuvara i fantastičnim udarcem s 20 metara zakucao loptu u mrežu.

U 28. minuti na semaforu je 0:2. Nakon napada Bresta sjevnula je brza kontra PSG-a koju je dovršio Kylian Mbappe. Treba istaknuti i sjajnu asistenciju Kang-in Leea koji je vanjskom s 40 metara udaljenosti poslao savršenu loptu za Mbappea.

Uspio je Brest do kraja poluvremena smanjiti rezultat. Nakon brzo izvedenog auta Kenny Lala je poslao centaršut u sredinu. Tamo se između Milana Škriniara i Danila Pereire ubacio Steve Mounié koji glavom smanjuje rezultat.

Odmah na početku nastavka Brest se u potpunosti vratio u igru. Korner je izveo Romain Del Castillo, a najviši je bio Jérémy Le Douaron koji se fantastično snašao i zabio za 2:2. Ponovno je centaršut bio koban za ekipu PSG-a.

Blizu ponovnom vodstvu PSG je bio u 58. minuti. Tada je udarac Mbappea s ruba kaznenog prostora otišao malo iznad gola.

Nakon toga su se Parižani dugo mučili kada u 87. minuti dobijaju najbolju moguću priliku za ponovni dolazak u vodstvo. Lilian Brassier je nagazio Kolo Mouanija i sudac nakon intervencije VAR-a pokazuje na bijelu točku. Bizot je obranio kazneni udarac Mbappea, ali se lopta odbila nazad Francuzu koji zabija za 3:2.

Tako je PSG uz više muke od očekivanog došao do važna tri boda. Sada su jedan bod udaljeni od Nice, dok su preskočili Monaco koji svoju utakmicu desetog kola tek treba odigrati.

Komentari

Povezano