Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSV nakon 13 kola i dalje stopostotan, Ajax se vraća

13. kolo nizozemske Eredivise, kao i uvijek, ponudilo je golovima plodonosne utakmice i zanimljive poteze.

Sve je započelo gradskim derbijem Excelsiora i Feyenoorda, u kojem je ekipa Arnea Slota i našeg Luke Ivanušeca bila veliki favorit. Naš veznjak nije odigrao susret za pamćenje, iz igre je izašao u 59. minuti i očito još traži formu nakon ozljede, no zato je na scenu stupio prvi strijelac lige sa 16 postignutih pogodaka, Santiago Gimenez i hat-trickom utakmicu odveo na mlin Feyenoorda koji tako jedini još uvijek koliko-toliko drži korak za nevjerojatnim PSV-om, protiv kojeg će baš idućeg vikenda i igrati u super-derbiju Eredivisie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A taj PSV je ekipa koja je i u trinaestom ovosezonskom ligaškom dvoboju upisala trinaestu pobjedu, a ovog je puta ekipa Petera Bosza protutnjala kroz Twente. Veerman, autogol Pröppera i Bakayokoov gol u 82. minuti za konačnih 3:0 za čak petnaestu uzastopnu ligašku pobjedu Petera Bosza u nizozemskom nogometu.

Fortuna Sittard naših Ivora Pandura i Alena Halilovića poražena je s 3:0 kod Heerenveena, a nekadašnji najveći dragulj hrvatskog nogometa bio je jedini igrač gostiju koji je zaslužio prolaznu ocjenu.

Ajax bez Josipa Šutala u sastavu, s Bornom Sosom i Jakovom Medićem na klupi, pod novim trenerom van’t Schipom nastavlja put oporavka i podizanja s dna nizozemskog nogometa, a nova ih je pobjeda vinula na 8. mjesto, pa stvari za Kopljanike sada ipak izgledaju manje zabrinjavajuće. Utakmica je bila praktički riješena već u 12. minuti kad su nogometaši Ajaxa preko Hatoa i Hylnssona stigli do 2:0, da bi priča bila okončana u 50. minuti autogolom hrvatskog igrača Dominika Oroza. Do kraja su se još u strijelce upisali i Akpom i Taylor, a za istaknuti je i dvostrukog asistenta Stevena Berghuisa koji je morao izaći iz igre u 67. minuti zbog ozljede.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano