Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSV nakon šest godina osvojio naslov prvaka Nizozemske

U susretu 32. kola nizozemske Eredivisie, PSV Eindhoven je pobjedom s ukupnim rezultatom 4:2 kod kuće, protiv Sparte Rotterdam i matematički osigurao novi naslov prvaka. Farmeri su osvojili svoj 25. naslov u povijesti, prvi nakon sezone 2017/18.

Kako bi osigurali naslov, PSV-u je bio dovoljan i bod protiv Sparte kojoj je neriješen rezultat također odgovarao. S tim bodom bi Sparata osigurala minimalno deveto mjesto koje vodi u razigravanje s ekipama između šestog i devetog mjesta za jedno mjesto koje vodi Konferencijsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nije sve krenulo onako kako su domaćini priželjkivali. Već u 8. minuti gosti iz Rotterdama dolaze u vodstvo. Desni bek gostiju, Saïd Bakari, ukrao je loptu Maliku Tillmanu i sjajno ga prešao te asistirao Metinhu koji iskosa postiže pogodak pokraj nemoćnog Waltera Beniteza.

Farmeri nisu dopustili da im taj pogodak uništi slavlje te su odmah krenuli po izjednačujući pogodak. U 18. minuti kapetan domaćih, Luuk de Jong, izborio je udarac iz kuta kojeg je izveo Joey Veerman. Nizozemski veznjak naciljao je u šesnaestercu Oliviera Boscaglija koji glavom prebacuje loptu u peterac.

Lopta je u prsa pogodila Jerdya Schoutena te se od Bakarija odbila u Spartinu mrežu za poravnanje rezultata. Bakari je tako nakon asistencije, nespretno postigao autogol za erupciju na tribinama Philips stadiona.

Tribine su dale dodatan poticaj domaćinima koji već u 26. minuti postižu pogodak za vodstvo. Pogrešku Djevencia van der Kusta iskoristio je de Jong koji mu krade loptu i dodaje je u šesnaesterac za Johana Bakayoka koji bez problema postiže pogodak za prednost Farmera.

Ipak, prednost domaćih trajala je samo tri minute, budući da u 29. minuti gosti izjednačuju rezultat. Udarac Kokija Saita pokušao je glavom obraniti Boscagli, ali pri tom pokušaju francuski je stoper poslao loptu u vlastitu mrežu i tako poravnao rezultat.

Do kraja poluvremena PSV je mogao doći i do novog vodstva, ali je udarac Veermena u 42. minuti iz neposredne blizine završio iznad vrata Nicka Olija.

U drugom poluvremenu tempo igre je pao, a domaćini su se u 67. minuti ponovno vratili u prednost. Boscagli postiže prekrasan pogodak iz voleja, nakon slobodnog udarca koji je izveo Veerman i tako se iskupio za postignuti autugol iz prvog poluvremena.

U 78. minuti domaći rješavaju pitanje pobjednika, a četvrti pogodak za PSV na susretu zabija Jordan Teze nakon što su Tillman i Ricardo Pepi u dva dodavanja prevarili cijelu obranu gostiju i otvorili priliku za Tezea koji ostaje jedan na jedan s vratarom Olijem i postiže pogodak za konačno slavlje.

Ekipa Petera Bosza tako je zasluženo stigla do nove titule budući da imaju omjer od dvadeset i osam pobjeda, tri remija i samo jednog poraza u domaćem prvenstvu. Savršenu sezonu malo im je pokvario NEC Nijmegen koji ih je pobjedio u 27. kolu.

Komentari

Povezano