Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSV stopostotan, Ajax u zoni ispadanja

I dok se u Amsterdamu suočavaju s najvećom krizom u posljednjih nekoliko desetljeća, u Eindhovenu i Alkmaaru, kao i Enschedeu i Rotterdamu trljaju ruke, jer ove su četiri ekipe sjajno ušle u prvenstvo i nakon 8 kola nalaze se u samo 4 boda razlike.

Feyenoord je s 2:0 slavio na gostovanju kod Zwollea, a Santiago Gimenez postigao je oba pogotka. Kod gostiju u sastavu nije bilo Luke Ivanušeca koji se i dalje oporavlja od ozljede, premda bi mogao biti spreman za reprezentativne aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Twente za sada igra sjajnu sezonu u kojoj nakon 8 utakmica ima 7 pobjeda i tek 1 poraz, a u današnjem je susretu protiv Fortune Sittard u kojoj igraju hrvatski nogometaši Ivor Pandur i Alen Halilović, slavio s 3:0. Pogotke su postizali Ugalde, Regeer i van Wolfswinkel, a niti Pandur niti Halilović nisu odigrali utakmice za pamćenje.

Ajax je dodatno produbio krizu, izgubivši i treći uzastopni sligaški susret što im se dogodilo po prvi puta od travnja 1999. godine, a dva uzastopna domaća poraza u ligi nisu upisali od studenog 2001. godine. U sastavu domaćih od prve je minute krenuo Jakov Medić, Borna Sosa ostao je svih 90 minuta na klupi, dok Josipa Šutala nije bilo zbog blaže ozljede. Domaći trener, u pokušaju da preokrene negativne trendove, na teren je poslao izrazito mladi sastav s prosjekom od 21 godine i 132 dana starosti, najmlađi još od sezonie 2016./2017.

Ipak, niti to nije pomoglo jer su gosti bili daleko opasniji u tranziciji, stigli u vodstvo u 45. minuti preko Grka Vangelisa Pavlidisa, koji je ujedno postavio rekord, postavši prvi igrač AZ-a koji je postigao pogotke u čak osam uzastopnih ligaških utakmica. Na 2:0 je u 57. minuti povisio Dani de Wit, da bi utješni pogodak za Kopljanike postigao Branco van den Boomen u 73. minuti.

PSV je pak upisao i osmu pobjedu u osmom susretu sezone, slavivši kod Sparte u Rotterdamu s velikih 4:0. Bio je to treći uzastopni gostujući susret u ligi u kojem je PSV slavio s četiri pogotka razlike, nakon RKC Waalwijka i Almere Cityja. PSV ima najbolji napad lige s 27 pogodaka u 8 kola, koji su se rasporedili na čak 10 igrača – de Jonga sa 7, Langa sa 4, Tillmana, Tila, Vertessena s 3, Veermana i Pepija s 2 te Bakayokoa, Saibarija i Lozana koji su postigli po jedan pogodak.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano