Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSV sumnjivim jedanaestercem do remija protiv Dortmunda

U najizjednačenijem paru osmine finala Lige prvaka, bar kako su to kladionice postavile, susreli su se PSV i Borussia Dortmund.

Domaćini su ove sezone doživjeli samo dva poraza, jedan od Arsenala u grupnoj fazi, a drugi od Feyenoorda u domaćem kupu. Dortmund pak za poraz ne zna od početka prosinca što znači da su obje ekipe u dobrim formama dočekale početak nokaut faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica nije ni počela, a gosti su trebali mijenjati. Na zagrijavanju se ozlijedio Gregor Kobel i morao ga je zamijeniti Alexander Meyer. Prvih deset minuta prošlo je bez većih prilika. Nije se igralo otvoreno kao što se moglo očekivati od ove utakmice.

Činilo se kako će PSV najviše prijetiti preko svojih krila Hirvinga Lozana i Johana Bakayoka dok su se gosti oslanjali na brzi protok lopte po oduzetoj lopti. I jednoj i drugoj ekipi problem je bio kada bi došli u zadnju trećinu. Tada bi radili greške te do prilika za gol nisu dolazili.

Ipak, oko 15. minute se rasplamsala utakmica. Prvo je Donyell Malen oduzeo loptu i prenio je sve do ruba šesnaesterca gdje mu udarac brani Walter Benitez. Odmah u idućoj akciji PSV dobro kombinira te u tri dodavanja dovode Malika Tillmana do prilike čiji udarac nije odsjeo tamo gdje su domaći htjeli.

Sredinom prvog poluvremena žuto-crni su preuzeli inicijativu, ali bez prave prilike. Niclas Füllkrug i Nico Schlotterbeck su prijetili, ali bez velike opasnosti za obranu domaćina. U 24. minuti su ipak naplatili bolju igru.

Najbolji igrač na terenu u prvom poluvremenu, Malen, je pucao iz teške pozicije i od grede svladao Beniteza za vodstvo na stadionu Philips. Nizozemac svoj prvi gol u ovogodišnjoj Ligi prvaka nije proslavio budući da je u Dortmund stigao baš iz PSV-a.

Domaćini su četiri minute nakon pogotka mogli odmah do izjednačenja. Iz slobodnog udarca, nakon ubačaja, prijetio je Tillman, ali nije zadržao dovoljnu mirnoću te je njegov udarac glavom bio neprecizan. Nisu domaći puno žalili za tom prilikom jer je Tillman bio u nedozvoljenoj poziciji pa se gol ionako ne bi priznao.

Devet minuta je prošlo bez prilika, ali uz pritisak domaćina. Onda su u 37. minuti lijepo odigrali i iz ubačaja uposlili Bakayoka koji loše zahvaća loptu i ne koristi priliku za izjednačenje. Dvije minute kasnije opet prijete. Duga lopta na Bakayoka koji bježi obrani, ali loše prima loptu. Obrana ga sustiže, Belgijac ostavlja za Ismaela Saibaria koji tuče iskosa, ali bez većih problema Meyer odbija u korner. Zadnje minute poluvremena protekle su u frenetičnom nogometu, ali bez prilika. Vrijedi izdvojiti jedino žuti karton Schlotterbecka koji će propustiti uzvrat na Signal Iduna Parku.

U 54. minuti PSV dobiva jedanaesterac. Tillman je loše primio loptu, Mats Hummels je na prvi pogled odnio loptu, ali sudac Srđan Jovanović dosuđuje najstrožu kaznu. VAR soba, u kojoj je bio i naš Ivan Bebek, potvrdila je odluku koja je u najmanju ruku sumnjiva. Jedanaesterac je sigurno realizirao Luuk de Jong iako je Meyer odabrao pravu stranu. U 56. minuti tako je na semaforu stajalo 1:1.

Utakmica se nakon gola otvorila. Dortmund više nije čekao grešku domaćina pa je tako Malen već u 59. minuti izašao pred Beniteza, ali ga je Argentinac uspješno zaustavio. Tri minute kasnije i domaćin je zaprijetio. Saibari je iz sredine polukruga pucao, ali neprecizno iznad gola. Do ulaska u zadnjih dvadeset minuta se mirovalo kada Dortmund iz prekida prijeti. Ian Maatsen ubacuje za Mariusa Wolfa. Njegov atraktivan pokušaj petom iz voleja krajnjim naporom odbija Benitez.

Oprezna igra u nastavku nije donijela previše prilika. Tek je u 81. minuti Dest iskoristio grešku Juliana Ryersona. Amerikanac je ušao u kazneni prostor i iskosa uputio udarac prema golu, ali Meyer je na vratima siguran.

Do kraja utakmice obje ekipe su izgleda bile zadovoljne rezultatom budući da se nije bezglavo jurilo po pogodak. Do nadoknade je mlaku inicijativu imao PSV, a u nadoknadi je izgledalo kao da obje ekipe samo čekaju kraj.

Rezultatom mogu biti zadovoljni i jedni i drugi. PSV se vratio nakon pogotka zaostatka, a Borussia na uzvrat odlazi s aktivnim rezultatom. Uzvrat je na rasporedu 13.3. na Signal Iduna Parku.

Komentari

Povezano