Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pula u dramatičnoj završnici protiv Squarea stigla do postolja

Pred samo finale Superkupa u futsalu odigrana je utakmica za treće mjesto između jučer poraženih ekipa Stanoinvest Futsal Pule i dubrovačkog Squarea. Dvoboj lanjskih polufinalista u prvenstvu otišao je na stranu

Utakmica je krenula u nešto laganijem tonu te su najbolji pokušaji u uvodnim minutama bili pokušaji Mare Đuraša iz daljine koji nisu pronašli svoj put do gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pula je s druge strane povela iz svoje prve prave prilike na susretu u petoj minuti. Steve Bendali je na centru skupio odbijenu loptu i nakon par koraka zaleta precizno lijevom nogom pogodio donji desni kut za prednost Puležana.

Square je nakon primljenog pogotka ubacio u brzinu više i priredio nekoliko zanimljvih prilika preko Jukke Johannesa Kytole i Matea Kljunka, ali njihovi pokušaji nisu promijenili stanje na semaforu.

Ponovile su se i greške iz prve utakmice sredinom prvog poluvremena kada je Zoran Primić krenuo s loptom u napad, ali zbog loših odluka lopta je završila u nogama igrača Futsal Pule koji su krenuli u kontru koja na sreću po Square nije završila pogotkom jer je Manuel Jesus Blazquez Pacheco pogodio vratnicu sa samo metra udaljenosti od gola.

Pacheco je promašaj nadoknadio par minuta kasnije asistencijom iz slobodnog udarca za Bendalia koji je pravovremenom kretnjom ostao sam u kazenom prostoru i poentirao za 2:0.

Greške Dubrovćana nastavile su se samo par trenutaka kasnije kada je Đuraš skrivio šesti akumulirani prekršaj i dao priliku Futsal Puli za novi zgoditak, ali Pacheco je još jednom pogodio okvir gola, ovaj put gredu.

Možda Pacheca pred golom danas nije išlo, ali zato Bendalia je jer je u 19. mintui stigao do svog trećeg pogotka nakon predivnog proigravnja Manola Bilića koje je omogučilo novom pojačanju Pule da mirno realizira priliku sam pred Primićem.

Square je do pogotka stigao u drugoj minuti nastavka kada je snažan udarac s distance pogodio nekoliko prepreka na putu do gola, a poslijednja je bila Maro Đuraš od koga se i odbila u mrežu.

Dodatni vjetar u leđa za Square bio je drui žuti, odnosno crveni karton za Bendalia u 26. minuti s kojim je osjetno pala opasnost pred njihovim golom.

Dubrovćani su to iskoristili minut kasnije kada je Đuraš sa lijeve strane iz teške poziciji sjajnim udarcem pogodio same rašlje i dodatno smanjio zaostatak.

Samopouzdanje i želja igrača Squarea rasli su iz minute u minutu, a to je rezultiralo i pogotkom za izjednačenje u 32. minuti, a još jednom je strijelac bio Maro Đuraš koji je ovoga puta sa desne strane raspalio svojom desnicom i pogodio suprotni kut.

Odlična igra i momentum igrača Squarea prekinuti su u 35. minuti prekršajem Marcosa Nascimenta Barbose na sedam metara od gola, a to je dalo podlogu Manolu Biliću da upiše svoju novu asistenciju, ovaj put za Davida Mataju koji zabio za novu prednost svoje ekipe.

Ta prednost trajala je sve do idućeg napada kada je Đuraš uposlio natrčalog Kytolu koji je sjajno pogodio za novo izjednačenje.

Dvije minute kasnije i Square ostaje s igračem manje, a drugi žuti karton i isključenje zaradio je Zoran Primić nakon neopreznog starta na loptu.

Futsal Pula je iskoristila u 38. minuti kada je Niko Vukmir fenomelanim pogotkom sa velike udaljenosti zabio za 5:4 i tako osigurao pobjedu i treće mjesto za za svoju ekipu.

Ova utakmica bila je ujedno i poslijednja priprema ovih ekipa za početak prvenstva koji je na rasporedu ovaj vikend, a u prvom kolu će Futsal Pula dočekati novog prvoligaša Rijeku, dok će Square u gostima igrati protiv Osijeka.

Ubrzo nam slijedi i finalna utakmica između Futsal Dinama i Olmissuma u 19:00 sati s kojom će se i zaključiti ovaj turnir.

Komentari

Povezano