Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Quartararo produžio s Yamahom do 2026. godine

Francuski motociklist Fabio Quartararo produžio je ugovor s ekipom Monster Energy Yamaha do 2026. godine. Quartararo, svjetski prvak iz 2021. godine, odlučio je ostati vjeran momčadi koja mu je dala priliku da debitira u MOTO GP-u 2019. godine u njihovoj satelitskoj ekipi Petronas Yamaha SRT.

El Diablo im se za taj potez odužio samo dvije godine kasnije kada sjeda na mjesto legendarnog Valentina Rossija i odmah uzima naslov prvaka. Iduće sezone, mladi Francuz se borio za naslov prvaka sa sada dvostrukim svjetskim prvakom, Talijanom, Francescom Bagnaijom te izgubio u napetom finišu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od uspješne prve dvije godine u Yamahi, prošla sezona je bila katastrofalna, kako za Quartarara tako i za samu Yamahu. Quartararo je u konkurenciji vozača završio na ukupnom desetom mjestu s tri treća mjesta, dok je njegov momčadski kolega Francesco Morbidelli sezonu završio na trinaestom mjestu bez ijednog podija. Što se tiče plasmana u konkurenciji timova, Monster Energy Yamaha je sezonu završila na sedmom mjestu, a u konkurenciji konstruktora završili su na pretposljednjem četvrtom mjestu te su tako bili bolji jedino od japanskih kolega iz Honde.

U ovu sezonu Quartararo je ušao osvojivši dvanaesto mjesto u sprint utrci te jedanaesto mjesto na glavnoj trci na otvaranju sezone u Kataru. Na idućoj utrci u Portugalu završio je kao deveti u sprintu i sedmi u glavnoj trci. Takvi rezultati nisu ono što se očekuje od ekipe Yamahinog ranga i zbog toga se očekivao El Diablov odlazak iz ekipe.

S obzirom na loše odrađenu prethodnu sezonu i loš start u novu sezonu, Quartararova odluka došla je kao iznenađenje. Dodajmo kako je Yamaha prošle sezone ostala i bez satelitske ekipe što ih je ostavilo na samo dva motora na cijelom gridu i stavilo dodatnu prepreku ka daljnjem razvijanju motora. Ostaje za vidjeti što će dvadesetčetverogodišnjem Francuzu donijeti budućnost, ali sigurni smo da nas čeka još zanimljivih i napetih sezona u kraljevskoj klasi motociklizma.

Komentari

Povezano