Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rafa Nadal slavio u drugom najduljem meču u povijesti i izborio okršaj s Ajdukovićem

U drugom najduljem meču na dva dobivena seta u povijesti ATP Toura, Rafael Nadal je izborio polufinale turnira u švedskom Bastadu. Nadal je, uz dosta muke, sa 6:7(2:7), 7:5, 7:5 pobijedio Argentinca Mariana Navonea.

U prvom setu Navone je poveo 4:1, ali se do kraja ipak silno namučio kako bi došao do startne prednosti u setovima. Nadal je nadoknadio zaostatak, ali je ostao bez snage u tie-breaku kojeg je Argentinac dobio sa 7-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici su se stvari okrenule. Nadal je poveo 3:0, ali je i on upao u probleme kako privesti set kraju. Navone se vratio, zaprijetio, ali je iskusni Španjolac ipak dobro reagirao u trenucima kada se lomila ta dionica te je izjednačio na 1:1 u setovima nakon 7:5.

Bolji start u odlučujućem, trećem setu imao je četvrti nositelj Navone. Poveo je 2:0, ali je Nadal kontrirao s pet osvojenih gemova. Međutim, legendarnom Španjolcu ni 5:2 nije bilo dovoljno da mirno privede meč kraju. Navone je izjednačio na 5:5, ali je Nadal za završnicu skupio dovoljno snage da uzme dva gema u nizu i ipak ostvari veliku pobjedu.

Meč je trajao tri sata i 59 minuta što ga čini drugim najduljim mečem na tri seta u povijesti ATP Toura. Ispred njega je ostao meč Nadala i Novaka Đokovića iz polufinala Madrida 2009. Taj meč je trajao četiri sata i tri minute što znači da je današnji meč samo četiri minute bio udaljen od apsolutnog rekorda.

Komentari

Povezano