Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rafael Leão doppiettom osigurao pobjedu Milana

U Milanu, na ponovno punom San Siru, Milan je tražio važnu pobjedu, kako za borbu za 4. mjesto na ljestvici tako i za opći moral nakon izbacivanja Napolija iz Lige prvaka, a na kraju je stigao do nje s 2 gola Rafaela Leãa. Nasuprot igrača Stefana Piolija se pojavio dobro organizirani Lecce. Za razliku od Intera u jučerašnjoj utakmici protiv Empolija, Rossoneri nisu napravili puno promjena u postavi, osim onih obveznih poput one KaluluCalabria, zbog akomuliranih kartona kapetana Milana, a kao špica je opet krenuo Ante Rebić, zbog lakše ozljede Oliviera Girouda.

Milan je odmah zaigrao dobro stvorivši nekoliko prigoda, uključujući i udarac Sandra Tonalija iz daljine kojeg je Falcone čudesno obranio. U 11. minuti Theo Hernández ulazi iz drugog plana, Leão ga odlično poslužuje ispred Baschirotta koji ga ruši. Sudac Chiffi isprva dosuđuje jedanaesterac, ali nakon VAR provjere odlučuje da ipak ne dosuditi kazneni udarac. Utakmica se mijenja, a Lecce zamalo i zabija gol preko Bande, koji nevjerojatno pogađa vratnicu na praktički prazan gol i propušta kazniti Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica kao da izmiče kontroli iz Milanovih ruku, prelazeći pod potpunu kontrolu Leccea. I kad smo mislili da je suđeno da prvo poluvrijeme završi rezultatom 0:0, nakon Tonalijevog ubačaja lopta završava na daljoj vratnici, gdje Rafael Leão postiže pogodak glavom. Portugalcu je to 11. gol u Serie A ove godine. Dodajmo da je u karijeri u Milanu zabio samo 2 pogotka glavom, oba baš protiv Leccea. Nakon mnogo teških okršaja i prigovora sucu s obje strane, prvo poluvrijeme završava s Milanom u vodstvu.

U drugi dio ušao je Milan s ciljem da što prije udvostruči vodstvo i izbjegne teške situacije. Lecce nije bio ni izbliza opasan kao u prvom dijelu, a utakmicu u 74. minuti jednom svojom klasičnom akcijom u kontranapadu, zatvara Rafael Leão. Kirurški precizan udarac lijevom nogom za njegov 12. gol u prvenstvu. Do kraja je Milan iskontrolirao utakmicu, a Piolijeva momčad stigla do pobjede nakon remija sa Sampdorijom i s Bolognom, uoči susreta s in-form Romom.

Komentari

Povezano