Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rafael Nadal nakon drame ušao u polufinale Båstada

Rafael Nadal se u srijedu u paru s Casperom Ruudom plasirao u polufinale ATP 250 turnira u Båstadu. Njih dvojica su s 2-1 u setovima te s jednom spašenom meč loptom svladali Romana Safiullina i Thea Arribagea.

Prvi set su osvojili sa 6:4, a do breaka su došli pri rezultatu 3:3. Posebno dojmljiv poen u setu bio je na servisu za set kada je Ruud kod 30:30 u poenu ostao uz pomoć tweener udarca te su na kraju Ruud i Nadal i osvojili poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je rusko-francuska kombinacija došla do ranog breaka kojeg nije ispuštala te su drugu dionicu igre osvojili sa 6:3. Tako su meč odveli u super tie-break u kojem se odigralo 22 poena.

U izjednačenom setu prvi su do meč lopte došli Ruud i Nadal, no nisu je iskoristili te su kod 10:9 Saffiulin i Arribage također imali meč loptu. Ipak, Ruud i Nadal su od tog trenutka osvojili tri poena u nizu te su se sa 6:4, 3:6, 12:10 plasirali u polufinale Båstada.

To je Nadalu prvo polufinale još od 2016. i turnira u Pekingu gdje je s Pablom Carrenom Bustom došao do naslova. Novo finale tražit će protiv pobjednika meča između parova Luz / Matos i Kotov / Matuszevski. Osim u parovima, Nadal je još aktivan i u pojedinačnoj konkurenciji gdje ga čeka dvoboj s Cameronom Norriejem dok je Ruud već ispao, upisavši poraz od Thiaga Monteira.

Komentari

Povezano