Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rafael Nadal pobijedio Fucsovicsa i izborio okršaj s Novakom Đokovićem

Iako je bio upitan za nastup u glavnom ždrijebu Olimpijskih igara, Rafael Nadal je odigrao prvo kolo i pobijedio Mártona Fucsovicsa s 2-1 u setovima. Tako je izborio dvoboj sa svojim najvećim rivalom, Novakom Đokovićem.

U prvom setu Nadal je podsjetio na staru verziju sebe te je Mađara ostavio na samo jednom osvojenom gemu. U drugom je Fucsovics mogao ostvariti sličan rezultat s obzirom na to da je imao break prilike kod vodstva 4:1. Nije ih iskoristio te se na kraju Nadal vratio na 4:5, no tada Španjolac ne uspijeva zadržati servis te Mađar sa 6:4 odvodi meč u treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujući set Nadal otvara s dvije neiskorištene break prilike u prvom, a i u trećem gemu. Sličnu stvar ponavlja i Mađar u četvrtom gemu meča kada je on taj koji ne koristi šanse za break. Nadal je gem u kojem je spasio 0-40 iskoristio za preuzimanje potpune kontrole u meču. Došao je do vodstva 3:2 pri kojem spašava posljednju break priliku koju je imao Mađar. Na kraju je na servisu za meč iskoristio svoju treću meč loptu za pobjedu 6:1, 4:6, 6:4.

U drugom kolu u Parizu će se gledati spektakl dvojice sportaša koji su obilježili “bijeli sport”. Rafael Nadal i Novak Đoković igrat će svoj 60. meč. U dosadašnjih 59, Đoković ima 30 pobjeda dok je 29 puta Španjolac izašao kao pobjednik. Osim nastupa u drugom kolu pojedinačne konkurencije, Nadala čeka i nastavak natjecanja u parovima gdje s Carlosom Alcarazom lovi svoje drugo zlato u konkurenciji parova na Olimpijskim igrama.

Komentari

Povezano