Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pogledajte video u kojem je Rafael Nadal potvrdio odlazak u mirovinu

Jedan od najvećih tenisača u povijesti, Rafael Nadal, odlučio se umiroviti. Španjolac će ostaviti reket nakon završnice Davis Cupa koja je na rasporedu u mjesecu studenom ove godine.

”Kralj zemlje” svoju karijeru završava s 22 Grand Slam titule s time da je svaki od trofeja osvajao barem po dva puta. Najuspješniji je bio, zna se, na Roland Garrosu gdje je trofej pobjednika podignuo nevjerojatnih 14 puta što je apsolutni rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, Španjolac je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji 2008. godine, a u parovima s Marcom Lopezom 2016. Četiri puta je osvajao Davis Cup, imao 92 ATP titule što ga svrštava na peto mjesto vječne ljestvice Open ere, dok je 209 tjedana proveo na poziciji broj 1 ATP ljestvice.

Nakon što je posljednje dvije godine proveo u konstantnoi borbi s ozljedama i operacijama, sada je odlučio da je gotovo.

Povlačim se iz profesionalnog tenisa. Istina, ovo su bile teške godine, pogotovo zadnje dvije. Mislim da nisam mogao igrati bez ograničenja, što me dovelo do ove odluke. U mom životu sve ima početak i kraj.

Mislim da je pravo vrijeme da stavim točku na ono što je bila duga karijera, i mnogo uspješnija nego što sam ikad mogao zamisliti, objavio je u oproštanoj poruci na svojim društvenim mrežama.

Završnica Davis Cupa je na rasporedu od 19. do 24. studenog u španjolskoj Malagi, a četvrtfinalni protivnik Španjolskoj je Nizozemska.

Komentari

Povezano