Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rafael Nadal se pobjedom vratio na zemlju poslije 681 dana izbivanja

Tri mjeseca su prošla od posljednjeg meča Rafaela Nadala kada je u Brisbaneu Španjolac bio poražen od Jordana Thompsona. Otkazivao je redom Nadal turnire sve dok se nije vratio na egzibiciji protiv Carlosa Alcaraza.

Otkazao je nakon toga i američku turneju, a i Monte Carlo sve dok napokon nije došlo vrijeme da nastupi u Barceloni na stadionu Rafa Nadal. Španjolac je Flaviju Cobolliju pokazao nešto od svog najboljeg tenisa i pobijedio ga je s 2-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je u meč krenuo s malim problemima. Cobolli je u prvom gemu imao 0-30, ali to je bilo to što se tiče prijetnji na Španjolčevu servisu u prvom setu. Nadal se polako prilagodio na kompetitivan teniski meč te je već kod 2:1 došao do breaka. Mogao je doći i do dvostrukog, ali Cobolli je kod 4:1 dvije break lopte spasio as servisom dok je kod treće iznudio grešku Nadala. Spasa ipak nije bilo kod 5:2 te je Kralj zemlje oduzeo servis Talijanu i osvojio set sa 6:2.

Cobolli je priliku za stvaranje nervoze kod Nadala propustio u prvom gemu drugog seta. Odnosno, Španjolac je kvalitetnim drop shotom spasio break loptu. Nakon osvajanja servis gema, osvojio je i gem na returnu te je došao do vodstva 2:0. Nadal je Cobollija sam vratio u meč lošim gemom nakon kojeg je Talijan vratio break zaostatka. Nije to pokolebalo Španjolca koji je u idućem gemu ponovno došao do breaka. Njega do kraja nije gubio te je do pobjede došao uz samo pet izgubljenih gemova (6:2, 6:3).

Nadal je pobjedom došao do 78. uzastopne pobjede protiv igrača izvan TOP 20. Posljednji poraz zabilježio je 2016. protiv Pabla Cuevasa u polufinalu Rio de Janeira. Španjolca u drugom kolu čeka znatno teži zadatak. Čeka ga Australac Alex de Minaur, 4. nositelj turnira.

Komentari

Povezano