Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ragbi: Darcy Graham i Novi Zeland u povijesnim knjigama

Iza nas je 4. kolo natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u ragbiju, nakon kojeg su mnoge stvari oko prolazaka skupina malo jasnije, ali u jednoj od skupina stvari su se gotovo maksimalno zakomplicirale.

Kolo je otvoreno još u četvrtak, kada je Urugvaj u Skupini A velikim preokretom u drugom poluvremenu stigli do pobjede 33:26 nad Namibijom. Afrikanci su imali prednost 23:12 na poluvremenu, ali u prvih 15 minuta nastavka Urugvajci postižu dva trya s pretvaranjima, da bi potom i Namibija u istoj akciji dobila i žuti i crveni karton i tu je priči bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu ove skupine Italija nije predstavljala nikakav problem za Novi Zeland, koji je s čak 14 pretvaranja došao do petog mjesta po broju pretvaranja u jednoj utakmici Svjetskog prvenstva svih vremena, te do pobjede 96:17.

Skupina B donijela nam je u subotu vrlo jednosmjeran dvoboj Škotske i Rumunjske, u kojem su Škoti slavili s 84:0, a Darcy Graham je s četiri trya postao tek 17-i igrač u povijesti natjecanja kojem je pošlo za rukom položiti četiri ili više puta na jednoj utakmici. Drugi susret ove skupine odigrali su Jožnoafrička Republika i Tonga, te su Springboksi osim početnih 0:3 u potpunosti dominirali susretom i na kraju slavili s 49:18.

Ne previše atraktivan, ali rezultatski veoma zanimljiv susret odigrali su u okviru Skupine C Fidži i Gruzija. Nakon prvog poluvremena Gruzijci su imali prednost 9:0, ali nastavak susreta potpuno je pripao Fidžijancima, koji 12 minuta prije kraja dolaze do lijepe prednosti 17:9, a u preostalom vremenu Gruzijci nisu uspijevali materijalizirati svoje nalete te su s tri boda na samom kraju susreta smanjili na konačnih 17:12. Fidži sad samo pobjeda protiv slabašnog Portugala vodi u prvo, povijesno četvrtfinale na Svjetskim prvenstvima. U drugom susretu ove skupine Australija je s 34:14 bez prevelikog stresa svladala Portugal.

U veoma važnom dvoboju za eventualni prolazak dalje iz Skupine D, Japan je s 28:22 svladao Samou, a sada im slijedi još jedan direktan dvoboj, u nedjelju protiv Argentine, koja je usput rečeno s uvjerljivih 59:5 savladala Čile. Samoa ima još teoretske šanse za prolazak dalje, uz uvjet da svlada Engleze, a Japan i Argentina odigraju neodlučeno bez bonus bodova.

Komentari

Povezano