Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ragusa preokretom svladala Trešnjevku i po četvrti uzastopni put osvojila naslov prvaka

Večeras se odigrala peta odlučujuća utakmica Premijer ženske lige u kojoj su košarkašice Raguse u gostima u Domu sportova svladale Trešnjevku 2009 rezultatom 56:49 te s konačnih 3-2 u seriji osvojile naslov prvaka Hrvatske.

Zagrepčanke su ekspresno otvorile susret otišavši na 9:1 nakon tri minute igre, a ubrzo je stigao odgovor od gostujuće ekipe koja je izjednačila na 11:11, no na kratki odmor išlo se pri +2 vodstvu Trešnjevke. Dokaz da je ovaj dvoboj bio od velike važnosti odrazio se na drugu dionicu koju je obilježila neefikasnost oba sastava koji su kombinirali za šut od svega osam pogođenih od 28 pokušaja iz igre. Ipak, i ovu četvrtinu pobijedile su igračice Deana Nemeca te otišle na pauzu pri 25:21 vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se kako Dubrovkinje, koje nisu vodile od samog početka susreta, ni u nastavku neće uspjeti uhvatiti priključak te smo prvo dvoznamenkasto vodstvo vidjeli nakon 11:3 niza Trešnjevke pri rezultatu 39:29. Nakon izvrsne serije Trešnjevčanki, uslijedio je njihov niz grešaka koje su košarkašice Raguse kažnjavale te se vodstvo domaćinske momčadi iz minute u minutu topilo. Plus deset Zagrepčanki je nakon svega tri minute igre postalo +4 pri kojem je završila treća šihta.

Vidljivo je bilo kako se momentum prebacio na dubrovačku momčad, a na mladom sastavu u vodstvu je bilo da izdrže nalet. Bilo je to doista impresivnih posljednjih deset minuta Raguse koja je na obrambenoj strani natjerala protivnice na pet izgubljenih lopti, dok je njihovih 19 poena u četvrtoj četvrtini bilo dovoljno za veliki preokret kojim su uspostavile dominaciju u meču. Njihovo vodstvo četiri minute prije kraja bilo je devet razlike, a iako je Trešnjevka u trenutku smanjila na svega -3, njihov pokušaj povratka bio je neuspješan.

Prvo ime prvakinja bila je Lea Hajdin koja je postigla 19 poena, dok je u finalnoj seriji u pet utakmica u prosjeku bilježila 21,0 poen čime je bila najbolji strijelac svoje ekipe. Druga dvoznamenkasta igračica za Ragusu bila je Carmen Miloglav s 10 poena na koje je dodala šest asistencija.

Najefikasnija za Trešnjevku bila je 19-godišnja Nika Rodek s all-around učinkom od 11 poena, pet skokova i asistencija i četiri ukradene lopte.

Košarkašice Raguse su ovim slavljem po četvrti put u povijesti i četvrti put zaredom postale prvakinje Premijer ženske lige, dok će mlade Trešnjevčanke iduću godinu ponovno ići u pothvat po svoj prvi naslov u klupskoj povijesti.

Cup tree provided by Sofascore
Komentari

Povezano