Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rakitić asistirao u porazu Seville od Arsenala

U trećem kolu skupine B Lige prvaka Arsenal je na krilima Gabriela Jesusa pobijedio Sevillu rezultatom 2:1. Jesus je prvo krajem prvog poluvremena maestralno asistirao za prvi pogodak Gabrielu Martinelliju, a onda je i sam bio strijelac u 53. minuti susreta. Jedini pogodak za Sevillu postigao je Nemanja Gudelj na asistenciju našeg Ivana Rakitića nakon odlično izvedenog udarca iz kuta.

Nije se Arsenal u prvom poluvremenu uspio nametnuti u posjedu u onoj mjeri kojoj je želio protiv Seville. U početku utakmice je donekle u tome i uspijevao, u tom periodu prijetili su preko Takehira Tomiyasua i Martinellija, no nisu bili dovoljno precizni. Kada bi momčad Mikela Artete napadala kroz kontinuirani posjed igrači Seville su se organizirano branili te konkretne prilike gostiju sveli na minimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Sevilla iz istog tog posjeda također nije stvorila previše u prvom poluvremenu. Imali su dvije dobre situacije, a u obje je glavni akter bio Lucas Ocampos. Prvo je u desetoj minuti udarcem pokušao zaprijetiti vratima Davida Raye, a onda je pred kraj prvog dijela sjajno proigrao Youssefa En-Nesyrija koji je solidno pucao, ali njegov udarac otišao je malo uz vratnicu.

Kada se činilo da će se na predah otići bez pogodaka u mrežama Arsenal je poveo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Gabriel Jesus je primilo loptu na svojoj polovici, jednim potezom izbacio nekoliko igrača Seville, a onda maestralnim proigravanjem uposlio Martinellija koji je zaobišao vratara i pospremio loptu u mrežu.

Bolje je Arsenal otvorio drugo poluvrijeme, a Martin Ødegaard je u 48. minuti loše zahvatio loptu u poprilično izglednoj situaciji. Pet minuta kasnije Arsenal je kapitulirao svoju igru i povećao vodstvo. Nakon što je Jesus primio loptu na krilu, njegov čuvar Jesus Navas se povlačio, a ovaj je to iskoristio i prekrasno pogodio suprotan kut gola.

Povećala se frekvencija uzbuđenja nakon predaha, a u 58. minuti Sevilla je smanjila zaostatak nakon što je Rakitić izveo udarac iz kuta i pronašao glavu Nemanje Gudelja. Dinamika igre se podigla za nekoliko razina u odnosu na prvi dio, Sevilla je pokušala doći do izjednačujućeg pogotka, ali rezultat na semaforu se više nije mijenjao do kraja susreta.

Arsenal se tako nakon poraza u prošlom kolu vratio na pobjedničke staze u Ligi prvaka i trenutno prevode skupinu sa šest osvojenih bodova. S druge strane, Sevilla je nakon dva remija upisala poraz što im je trenutno dovoljno za treće mjesto na tablici.

U drugoj utakmici skupine Lens i PSV su remizirali rezultatom 1:1. Nizozemci su poveli u 54. minuti preko Johana Bakayoka, dok je izjednačujući pogodak za Lens postigao Elye Wahi u 65. minuti.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano