Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rakitić: Hrvatska i Španjolska su dva moguća finalista

Hrvatska danas igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu s početkom u 18 sati sučelit će se s reprezentacijom Španjolske. Uoči susreta, svoja razmišljanja je podijelio bivši hrvatski reprezentativac i osvajač srebrne medalje 2018. godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Ivan Rakitić (36) u intervjuu za španjolske novine El Pais.

“Potrebno je započeti dobrim rezultatom. Dobar rezultat je ponekad i neriješeno. Važno je ne izgubiti. Dobro je početi prvenstvo ovako jakom utakmicom, da vidiš gdje si i kakav si. Uvjeren sam da ćemo gledati odličnu utakmicu, dva moguća kasnija finalista”, započeo je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je percepciju Hrvatske i nedavni razgovor s kapetanom reprezentacije Lukom Modrićem: “Uspjeh Hrvatske na ovom prvenstvu ne bi bio iznenađenje. Hrvatska se već ustalila među momčadima iz vrha. Razgovarao sam s Modrićem prije finala Lige prvaka i rekao mi je da želi nastaviti uživati i igrati na istoj razini.”

“Bio je pravi trenutak za oproštaj od reprezentacije”

Osvrnuo se i na razloge zbog kojih je 2020. godine prestao igrati za Hrvatsku: “Nakon 13 godina i više od 100 utakmica bio je pravi trenutak za oproštaj od reprezentacije. Došao je trenutak da više vremena provodim s obitelji, koja se bila puno žrtvovala zbog mene.”

Rakitić je aktualni vezni igrač saudijskog Al-Shababa, a rekao je da se ovih dana svugdje u svijetu mogu vidjeti hrvatski crveni i bijeli kvadratići: “Neki dan sam šetao ulicom Rijada i vidio dvojicu dječaka u hrvatskim dresovima. Ja sam njih zamolio za fotografiju. Hrvatski dres je nešto posebno, identificira nas s Hrvatskom. Igrači koji ga nose naši su idoli.”

Komentari

Povezano