Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rakitić i Sevilla neće braniti naslov Europske lige, PSV i Arsenal remizirali

Posljednje kolo grupne faze Lige prvaka u formatu na koji smo navikli, otvoreno je utakmicama u skupini B. Što se tiče plasmana u knockout fazu elitnog europskog klupskog natjecanja, i prije početka današnjih susreta nije bilo nepoznanica jer je Arsenal već osvojio skupinu, dok je PSV osigurao drugo mjesto. Jedina dilema je bila – tko će u Europsku ligu?

U izravnom obračunu za treće mjesto, Lens je ugostio Sevillu te je francuskom klubu za ostanak na trećem mjestu bio dovoljan i remi na svom stadionu. Nisu se zadovoljili remijem te su u konačnici slavili s 2:1 čime su izbacili Sevillu iz europskih natjecanja za ovu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u sedmoj minuti smo vidjeli rijetku situaciju u kojoj je Sevilla dobila indirektan udarac nakon što je Kevin Danso dao povratnu loptu za vratara Bricea Sambu koji ju je uhvatio u ruke, međutim udarac Nemanje Gudelja završava u bloku.

Ivan Rakitić je mogao dovesti Andalužane u vodstvo u 29. minuti, ali njegov snažni pokušaj s distance koji je išao pod samu gredu brani Samba.

Što se zanimljivosti tiče, valja istaknuti također kako se Sergio Ramos 143. nastupom u Ligi prvaka izjednačio s bivšim suigračem Raulom na osmom mjestu ljestvice nogometaša s najviše nastupa u natjecanju.

Sevilla je dominirala u prvom dijelu, ali do pogotka nisu došli što im se osvetilo u 62. minuti. Boubakary Soumare je izgubio loptu na sredini terena, Lens je krenuo u kontranapad u kojem je Elye Wahi dodao loptu u prostor za Facunda Medinu, a njega Soumare ruši u kaznenom prostoru i sudac Felix Zwayer pokazuje na bijelu točku. Ipak, gledanjem snimke se čini kako je Medina zapravo udario u Soumareovu nogu, ali njemački sudac svoju odluku nije mijenjao. Siguran realizator kaznenog udarca je bio Przemyslaw Frankowski.

15 minuta kasnije – kazneni udarac za Sevillu. Sergio Ramos je preuzeo odgovornost, ali Brice Samba brani njegov pokušaj. Pregledom snimke se ustanovilo da je vratar Lensa izašao s obje noge s crte pa se kazneni udarac ponovio. Ovog puta je španjolski stoper bio hladnokrvniji te je udarcem visoko i po sredini zabio za 1:1. Ramos je tako postao branič s najviše pogodaka u povijesti Lige prvaka s njih 17.

Pokušavala je Sevilla nakon toga svim silama doći do pobjedničkog pogotka, no u tome nisu uspjeli. Najbolju priliku je imao baš Ramos u 94. minuti kada je loptu poslao visoko preko gola. Dvije minute kasnije je Adria Pedrosa napravio veliku grešku, loptu je presjekao Florian Sotoca, dao ju u prostor za Angela Fulginija koji postiže pogodak vrijedan pobjede od 2:1 i plasmana u Europsku ligu.

Tako je Sevilla okončala skupinu bez ijedne pobjede i sa samo dva osvojena boda što je njihov najgori rezultat u povijesti grupne faze Lige prvaka. Time su Andalužani postali tek peti španjolski klub koji je grupnu fazu Lige prvaka okončao bez ijedne pobjede.

U Eindhovenu je PSV ugostio Arsenal u utakmici u kojoj su oba trenera napravila par preinaka u odnosu na uobičajenih početnih 11. Domaćini su susret započeli s mnogo većom željom da ostvare trijumf pa su tako u uvodnih 25 minuta imali tri kvalitetne prilike uključujući i jednu uzdrmanu vratnicu, ali do gola nisu uspjeli doći.

Neiskorištene prilike PSV-a su došle na naplatu u 42. minuti. Cedric Soares i Reiss Nelson su kombinirali po desnoj strani nakon čega je Englez uposlio svog sunarodnjaka Edwarda Nketiahu koji s 12-13 metara šalje loptu u malu mrežicu za vodstvo ”Topnika” od 1:0. Bio je to njegov prvi pogodak u Ligi prvaka.

Nizozemci su prvi dio zaključili s 10 udaraca što je najveći broj udaraca jedne momčadi protiv Arsenala ove sezone u svim natjecanjima. Usprkos tome, nijedan nije završio iza leđa Ramsdalea.

Rezultat na semaforu se promijenio već u 50. minuti kada je Yorbe Vertessen s lijeve strane matirao engleskog vratara nakon što se lopta od vratnice odbila u gol za 1:1. Kao i za Nketiahu, i za Vertessena je ovo bio prvi gol u karijeri u Ligi prvaka.

Ismael Saibari je mogao dovesti PSV u vodstvo u 65. minuti, ali njegov udarac je blokirao Declan Rice, a lopta se odbila u vratnicu. U 81. minuti je Jakub Kiwior postigao pogodak glavom nakon slobodnog udarca, ali je isti poništen zbog zaleđa Gabriela Magalhaesa koji je utjecao na igru.

U konačnici je susret okončan remijem od 1:1.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano