Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rakitićeva Sevilla se vratila iz mrtvih! Remi na Old Traffordu

Manchester United i Sevilla remizirali su na Old Traffordu u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige rezultatom 2:2. Sevilla našeg Ivana Rakitića vratila se iz mrtvih te nakon zaostatka od 2:0 stigla do neriješenog ishoda u samom finišu utakmice.

Utakmica na Old Traffordu još nije ni krenula kako spada kada je Antony proigrao Jadona Sancha koji posprema loptu u mrežu već u  27. sekundi susreta međutim zastavica je u zraku te je pogodak poništen zbog zaleđa. U 13. minuti Antony je sada u drugoj ulozi, zaprijetio je udarcem u bliži kut gostujućih vrata, međutim, Bono brani. Samo minutu nakon Bruno Fernandes odličnom okomitom loptom pronalazi Marcela Sabitzera koji u 14. minuti pogađa za vodstvo Manchester Uniteda. Odlično se Austrijanac snašao na podosta atipičnoj poziciji za njega, primio je loptu na rubu kaznenog prostora između dva stopera Seville te odlično pogodio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon, u 20. minuti susreta Anthony Martial je u jednoj polukontri odlično uočio i proigrao Sabitzera koji se ponovno izvrsno snašao, pridodao poput vrsnog napadača i postigao pogodak za 2:0.

U 32. minuti Antony je s desne strane opasno ubacio, Martial spustio, a Fernandes pucao, no Bono brani njegov pokušaj. U 38. minuti Eric Lamela radi prekršaj na Casemiru i dobiva žuti karton. Međutim, ubrzo se uključila VAR soba koja je provjeravala potencijalni crveni karton. Lamela je nezgodno nagazio potkoljenicu Brazilcu, no ostao je samo na žutom kartonu. Žuti karton zaradio je i Fernandes u 40. minuti zbog igranja rukom nakon što ga je iz neposredne blizine u ruku napucao Nemanja Gudelj te će zbog toga propustiti uzvrat u Sevilli.

Bila je to prilika za našeg Ivana Rakitića iz slobodnog udarca iz vrlo dobre pozicije. Pucao je preko živog zida, ali i preko gola domaćina. I kad se već činilo kako odlazimo na odmor, u sudačkoj nadoknadi, Sevilla je zaprijetila vratima domaćina. Nakon udarca iz kuta glavom je pucao Tanguy Nianzou, ali David De Gea odlično brani.

Zanimljivo kako su obje momčadi u drugo poluvrijeme ušle s različitim kapetanima u odnosu na prvo. Kod domaćina, umjesto ozlijeđenog Raphaëla Varanea, u igru je ušao Harry Maguire te preuzeo kapetansku vrpcu od Fernandesa dok je kod Seville u igru ušao Jesús Navas i tako preuzeo tu dužnost od Rakitića. U 47. minuti Antony je zaprijetio svojom ljevicom s ruba kaznenog prostora, ali udarac odlazi pokraj vratnice. U 57. minuti ponovno je nastradao Casemiro, ovaj puta Nemanja Gudelj je pokušao atraktivno škaricama dohvatiti loptu, no promašio ju je te zakačio Brazilca po glavi. U 61. minuti ponovno prijeti Antony, sve je odradio sjajno, oslobodio se Montiela te gađao daljnji kut gola no ovaj put pogodio je vratnicu. U 82. minuti dobro je pucao Tyrell Malacia, no Fernando je blokirao njegov udarac.

A onda, u 84. minuti Sevilla je još jednom dokazala kako ju se nikada ne smije podcijeniti u ovom natjecanju! Vratili su se gosti praktički iz ničega, nakon što je Jesús Navas ubacio s desne strane, Malacia skreće loptu u vlastitu mrežu i to je 2:1. U 86. minuti ozljedio se Lisandro Martínez koji je morao napustiti igru, te su domaćini bili prisiljeni susret završiti s desetoricom. U prvoj minuti sudačke nadoknade Youssef En-Nesyri je pokušao glavom, ali ponovno De Gea odlično intervenira. Samo minutu kasnije, nakon ubačaja Ocamposa, En-Nesyri puca glavom i uz dosta sreće pogađa u glavu Maguirea koji skreće loptu u vlastitu mrežu za potpuni povratak gostiju.

Sevilla se vratila iz mrtvih i još jednom pokazala kako je specijalist za ovo natjecanje, a zanimljivo je i da je ovo prvi puta još od 1909. godine da je Manchester United u jednoj domaćoj utakmici postigao dva autogola!

Komentari

Povezano