Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rakow korača prema Ligi prvaka, PSV uvjerljiv

U sjeni nemilih događaja u Ateni danas je odigrano šest utakmica trećeg pretkola Lige prvaka. U prve tri utakmice večeri gosti se nisu dobro proveli te je samo jedan uspio izbjeći poraz.

Termin od 20 sati pripao je utakmicama Kopenhagena i Sparte Prag i poljskog prvaka Rakowa s Aris Limassol. Dok na utakmici u Danskoj nije bilo pogodaka, Rakow je s 2:1 slavio protiv ciparskog suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopenhagen je pred domaćim navijačima dočekao Spartu kao favorit i s ciljem pobjede. Ipak, nisu pronašli rješenje protiv disciplinirane obrane Sparte koja je došla s ciljem odigrati 0:0 i u tome uspjela. Poraženi iz ovog susreta igrat će protiv poraženog iz dvoboja hrvatskog prvaka Dinama i AEK-.

Zato je Rakow za kojeg igra bivši igrač Hajduka Fran Tudor uspio iskoristiti prednost domaćeg terena i slaviti 2:0. Krenulo je odlično za Poljake koji su poveli već u sedmoj minuti golom Vladislava Kochergina.

Vodstvo je udvostručio Fabian Piasecki u 61. minuti iz kaznenog udarca. Nadu Cipranima uoči uzvrata vratio je Mihlali Mayambela u 89. minuti. Tudor je odigrao cijeli susret za domaći sastav te je bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Pola sata kasnije od prethodna dva susreta krenuo je susret PSV-a i Sturm Graza. PSV je krenuo furiozno u susret te na kraju na uzvrat u Austriju nose prednost od 4:1. Već nakon 32. minute igre bilo je 3:0 za PSV.

Prvi gol zabio je Isaac Babadi, dok je nakon toga dva dodao bivši igrač Barcelone Luuk de Jong. Sturm se krajem poluvremena vratio u igru golom Jona Gorenca Stankovića.

Konačan rezultat postavio je u 73. minuti lijepim golom Ibrahim Sangare. Ovim rezultatom je PSV praktički osigurao prolazak već u prvoj utakmici.

Komentari

Povezano