Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ramljak tricom u zadnjoj sekundi donio pobjedu Zadru, Split uvjerljiv

Prve utakmice polufinala HT Premijer lige donijele su nam dramu na Višnjiku i simultanku Splita na Gripama.

Splićani su se prilično lagano obračunali s Cedevitom Junior i došli do prve pobjede u seriji do dvije. Odlično su Žuti otvorili utakmicu i već u drugoj četvrtini došli do velikih 32:10, ali Vitamini uzvraćaju velikom serijom 22:3 pa na poluvrijeme odlaze s dohvatljivim zaostatkom 35:32. U nastavku se kod domaćina budi Lovre Runjić, ubacivši tri trice bez promašaja, odnosno 14 poena za osam minuta, čime je prelomio susret te je Split na koncu došao do pobjede 86:68. Runjić i Tyrell Nelson su s po 17 poena bili najefikasniji igrači u domaćem sastavu, a jednak broj poena je za Cedevitu Junior upisao Vito Kučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solidna brojka od oko 3000 ljudi stvorila je lijepu kulisu na zadarskom Višnjiku, gdje su snage odmjerili Zadar i Cibona. Domaćini su s više energije ušli u susret i držali prednost na svojoj strani gotovo cijelim tijekom utakmice, Cibona se polako vraćala u posljednjoj četvrtini, a dvorana je eksplodirala kada je Dario Drežnjak stavio tricu za 79:74 dvije minute prije kraja. Krenula je tada igra živaca, u kojoj su gosti bili smireniji i slobodnim bacanjima Borne Kapuste 14 sekundi prije kraja izjednačili na 80:80, da bi Drežnjak uzvratio istom mjerom, a Sven Smajlagić položio za 82:82 sedam sekundi prije kraja. Uslijedio je posljednji napad Zadra, lopta je stigla do Marka Ramljaka koji ubacuje tricu za pobjedu i potpuni delirij u dvorani Krešimir Ćosić.

Upravo je Ramljak bio junak utakmice s 27 poena, 11 skokova i 5 asistencija, dok je za Cibonu 20 poena ubacio Lovro Mazalin. U utorak u 19 sati će drugi dvoboj odograti Cedevita Junior i Split, dok će Cibona ugostiti Zadar u srijedu u 20 sati.

Komentari

Povezano