Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ramos autogolom donio Barceloni sva tri boda

Susretom između Barcelone i Seville je otvoreno osmo kolo španjolske La Lige. U zanimljivoj utakmici na Montjuicu, Katalonci su zasluženo slavili s minimalnih 1:0.

Prvo poluvrijeme je bilo bogato akcijama i dobrim prilikama, a najbolje je imala Barcelona. U 22. minuti je nakon par sjajnih driblinga Joao Cancelo proigrao svog imenjaka i sunarodnjaka Felixa, ali ovaj iako neometan – pogađa gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 minuta kasnije je Nyland obranio Raphinhin udarac koji je nakon toga i izašao iz igre, a njegova zamjena, Fermin Lopez se tri minute nakon pronašao u sjajnoj situaciji nakon odličnog ubačaja Lamine Yamala, ali njegov udarac nije bio dovoljno jak pa ga Norvežanin između vratnica Seville lagano brani.

U 57. minuti je Gavi, koji je prethodno u prvom poluvremenu u jednoj situaciji spasio gol intervencijom na crti, poslije kornera tukao glavom, ali lopta odlazi preko gola. Nastavila se dominacija Katalonaca, ali i Andalužani su znali zaprijetiti pa je tako hrvatski nogometaš Ivan Rakitić u 74. minuti s 5-6 metara pokušao glavom, no lopta je fijuknula poviše gola.

Tek dvije minute nakon toga, Ferran Torres je s lijevog krila ubacio na drugu vratnicu za Yamala čiji pokušaj spuštanja lopte glavom za Lopeza, u autogol za 1:0 pretvara Sergio Ramos. Bio je to njegov treći autogol u La Ligi, a zanimljivo je da je od prethodna dva profitirala baš Sevilla.

Nakon toga se utakmica smirila, a priliku da sva tri boda osigura su imali nogometaši Barcelone, ali pokušaji Ferrana Torresa i Ilkaya Gundogana u 91. minuti su donijeli tek korner. Sevilla je pokušala ubačajima i preskakanjem igre doći do izjednačujućeg gola, no to nije donijelo ništa pa je Barcelona trijumfirala.

Barcelona je ostala neporažena i nakon osam kola pa s 20 bodova trenutno drži prvo mjesto La Lige. S druge strane, Sevilla je ostala 12.

Komentari

Povezano