Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rangers i Celtic su ovog vikenda doživjeli poraze, a taj scenarij nismo vidjeli još od 2018. godine

29. kolo škotskog Premiershipa donijelo nam je, ne jedan već dva poraza vodećih klubova natjecanja. I nogometaši Rangersa i nogometaši Celtica su doživjeli neuspjehe pa su Rangersi ostali vodeći s dva boda više od velikih rivala.

Rangers je jučer na domaćem terenu izgubio od Motherwella rezultatom 2:1 iako su ka golu vratara Liama Kellyja uputili čak 31 udarac od kojih je 11 išlo u okvir gola. Gosti su poveli golom Theloniusa Baira već u devetoj minuti susreta, a na izjednačujući pogodak se čekalo do 60. minute u kojoj James Tavernier zabija s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak vrijedan prve prvenstvene pobjede Motherwella na gostovanju kod Rangersa nakon 1997. godine je postigao Dan Casey u 75. minuti utakmice kada je zatvorio daljnju desnu vratnicu te je iz blizine glavom zabio za konačnih 2:1.

Danas su nogometaši Celtica imali priliku preuzeti prvo mjesto ljestvice, no na gostovanju u Edinburghu kod Heartsa su poraženi s 2:0. Izabranici Brendana Rodgersa su u 13. minuti dobili kazneni udarac, ali udarac Adama Idaha brani Zander Clark.

Svega tri minute kasnije je situacija za goste postala mnogo teža jer je izravni crveni karton dobio Hyun-Jun Yang. Nakon igranja rukom nogometaša Celtica u vlastitom šesnaestercu u 40. minuti, Hearts je dobio kazneni udarac, a u gol ga je pretvorio Jorge Grant.

U petoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela je Lawrence Shankland udvostručio prednost, ali taj je gol opravdano poništen zbog zaleđa. U 56. minuti ništa nije moglo spriječiti Shanklanda, najboljeg strijelca natjecanja, u postizanju svog jubilarnog 20. prvenstvenog gola ove sezone jer je preciznim udarcem s otprilike 13-14 metara matirao Joea Harta.

Ovakav scenarij, u kojem su u istom kolu škotske lige poraženi i Rangers i Celtic, nismo imali priliku vidjeti preko šest godina, točnije od veljače 2018. godine kada je u okviru 26. kola Kilmarnock s 1:0 svladao Celtic, a Hibernian s 2:1 porazio Rangers.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano