Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rapsodija West Hama, preokret Ville i sigurni Arsenal

Sedamnaesto kolo engleske Premier lige u nedjelju je na rasporedu imalo četiri utakmice, od kojih su se tri igrale u standardnom terminu od 15 sati.

Arsenal je na Emiratesu dočekao Brighton u utakmici koja je, suprotno očekivanjima, bila prilično nezanimljiva. U prvom poluvremenu smo gledali jalovu dominaciju Arsenala, no Brighton je njihovom pritisku pred golom odolijevao, dok sami nisu uspjeli kreirati ništa vrijedno spomena u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Arsenal je uspio probiti Brightonov blok nakon kornera. Lopta je došla do Gabriela Jesusa i on je spretno glavom ubacio loptu u mrežu u 53. minuti. Pritisak Topnika nije jenjavao i pravo je čudo kako Brighton nije kapitulirao. Dobru su priliku imali preko Pascala Großa, no nisu iskoristili svoju “zlatnu kartu”. Konačnu potvrdu pobjede Topnici su dobili kroz gol Kaija Havertza te su, barem privremeno, zasjeli na vrh tablice.

U Londonu su snage odmjerili Brentford i Aston Villa. Gosti su ušli kao favoriti, ali Brentford je već dokazan kao “tvrd orah”. Villa je imala nekoliko solidnih dolazaka pred gol, ali nisu uspjeli kapitalizirati svoje prilike. Tik prije odmora domaćini su došli do prednosti. Prekidi su njihov forte pa su tako i ovaj put zabili nakon kornera, kada se najbolje snašao 22-godišnji Keane Lewis-Potter.

Brentford si je zakomplicirao život kada je u nastavku VAR odlučio da Ben Mee treba biti isključen, a Villa je uspjela iskoristiti svoju brojčanu prednost. Prvo je pogodio Alex Moreno na asistenciju Leona Baileyja, a onda je pobjedonosni gol zabio Ollie Watkins.

West Ham je nakon bolnog poraza od Fulhama povratak na pobjedničke staze tražio protiv Wolverhamptona. Utakmica je za domaćina krenula savršeno. U 22. minuti su krenuli u kontranapad nakon kornera i Lucas Paquetá je pronašao Mohammeda Kudusa. Ganac se izvukao na lijevu nogu i prekrasno pogodio s 20 metara. Ista osovina je radila i 10 minuta poslije. Paquetá je dodao, a Kudus bio nemilosrdan pred golom. Mogao se u listu strijelaca upisati i Jarrod Bowen, no njegov je pokušaj iz daljine zaustavila vratnica.

Wolvesi su u nastavku povisili tempo i Pablo Sarabia je uspio zabiti, no njegov je pogodak poništen zbog zaleđa. West Ham je objeručke prihvatio nalet Wolvesa, znajući da će se tako otvoriti prostor za tranzicije, što su iskoristili pogotkom Bowena, asistent je po treći put bio sjajni Paquetá.

Komentari

Povezano