Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Raptorsi otpustili trenera s kojim su postali prvaci

Nakon pet sezona na klupi Toronto Raptorsa, Nick Nurse je dobio otkaz. 55-godišnji Amerikanac je u svojoj debitantskoj NBA sezoni u ulozi glavnog trenera Raptorsa osvojio prvu i jedinu titulu u povijesti franšize postavši tako prvi trener u povijesti koji je osvojio i NBA titulu i titulu NBA razvojne lige, a sada mu je presudilo ovosezonsko izbivanje iz doigravanja.

Nakon što je Raptorse odveo do titule u prvoj sezoni, u drugoj je ostvario 53 pobjede i 19 poraza te je zauzeo drugo mjesto istočne konferencije što mu je donijelo nagradu za najboljeg trenera sezone, ali nakon metle protiv Brooklyna, u konferencijskom polufinalu u “bubbleu” gube od Bostona s 4-3. U sezoni 2020./21. su propustili doigravanje i “play-in” te su zauzeli 12. mjesto Istoka, dok su prošle sezone kao 5. izborili doigravanje, međutim u prvoj rundi gube od Philadelphije s 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone su Raptorsi s omjerom 41-41 zauzeli 9. mjesto konferencije te su izborili “play-in”, ali u prvoj rundi gube od Chicago Bullsa sa 109:105 i tu njihova sezona dolazi do kraja iako su 10 minuta prije kraja vodili s 12 poena razlike.

Nurse je tijekom ovih pet sezona ostvario omjer od 227 pobjeda i 163 poraza (58%) te se odmah počeo spominjati kao glavni pretendent na ulogu glavnog trenera Houston Rocketsa, dok se kao glavni kandidat za upražnjenu klupu Toronta spominje Ime Udoka – bivši trener Boston Celtics koji je u NBA-u stavljen na “hlađenje” zbog intimnog odnosa s jednom od zaposlenica Celticsa.

Komentari

Povezano