Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Raptorsi zamjenu za Nursea pronašli u susjedstvu

Nakon što su prije gotovo dva mjeseca otpustili šampionskog trenera Nicka Nursea, Toronto Raptorsi su pronašli zamjenu. U Kanadu će u ulozi glavnog trenera doći srpski stručnjak Darko Rajaković.

44-godišnji Srbin je od 2014. godine do danas bio pomoćnik u tri različita NBA kluba – u Oklahoma City Thunderu, Phoenix Sunsima te Memphis Grizzliesima iz kojih će upravo i prijeći u Toronto. Bit će mu ovo prvi samostalni angažman još od 2014. godine kada je završio svoj put u Tulsa 66ersima, današnjoj Oklahoma City Blue momčadi, filijali Thundera u G-ligi.

Rajaković je veoma rano, već u svojoj 16. godini, započeo karijeru košarkaškog trenera mlađih kategorija u Borcu iz Čačka, a onda je prešao u omladinski pogon Crvene zvezde. Nakon 11 godina treniranja omladinaca u Srbiji tijekom kojih ga, očigledno, nijedan klub nije prepoznao, on postaje glavni trener španjolske momčadi Espacio Torrelodones. Između tog prijelaza, Darko je provodio vrijeme u SAD-u na edukacijama kod velikih trenera, Lute Olsena sa sveučilišta Arizone do Mikea Krzyzewskog kojeg je bespotrebno posebno predstavljati.

Od 2004. do 2011. godine je usporedno radio kao konzultant za skauting te kao pomoćni trener na Ljetnim ligama za San Antonio Spurse, dok je 2019. godine bio u ulozi pomoćnog trenera reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu gdje su zauzeli 5. mjesto.

Komentari

Povezano