Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Raritet na domaćim travnjacima: Domaćini nisu slavili čak 13 utakmica u nizu

Prednost domaćeg terena fenomen je koji je važan u svakom sportu. Posebno je važna i u nogometu gdje se pravilo gola u gostima, u kojem gol na gostujućem terenu vrijedi više, zadržalo dugi niz godina (U HNS-ovim natjecanjima i dalje vrijedi). Stoga čudi da u Supersport HNL-u već neko vrijeme nismo vidjeli pobjedu domaćina.

Točnije, posljednja takva pobjeda došla je 10.3 kada je Dinamo s 5:2 svladao Slaven Belupo. Od tada je prošlo 13 utakmica u HNL-u u kojima domaćin nije slavio. U tom periodu gosti su ostvarili deset pobjeda, dok su tri utakmice završile bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomu na ruku je išlo što je lider prvenstva Rijeka imao dva uzastopna gostovanja, ali i dva uzastopna prvenstvena poraza Hajduka na Poljudu. Kako su preostale još dvije utakmice u 29. kolu, postoji šansa da čak tri kola u nizu ne vidimo pobjedu domaćina.

Izgledno je da će se to dogoditi na Maksimiru gdje je Dinamo veliki favorit protiv Istre. No, Istra pod Tramezzanijem je pokazala da može biti tvrd orah. U drugoj utakmici nedjeljnog programa Rijeka na Rujevici dočekuje ranjeni Hajduk. Sve u svemu, posljednjih nekoliko tjedana u HNL-u gledamo dominaciju gostiju.

Komentari

Povezano