Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rashfordova bomba za potvrdu pobjede Uniteda

U paklenoj atmosferi na Benito Villamarinu uzvratnu utakmicu osmine Europske lige odigrali su Real Betis i Manchester United. Engleska momčad došla je s prednošću od 4:1 u Sevillu, pa se Erik ten Hag odlučio na 4 promjene u svom sastavu u odnosu na prošlotjednu utakmicu. Na bekovskim pozicijama umjesto Dalota i Shawa započeli su Malacia i Wan-Bissaka, kapetan Maguire zauzeo je poziciju Varanea, a na desnom krilu startao je mladi Urugvajac Pellistri. S druge pak strane Manuel Pellegrini je napravio tri izmjene, Edgar Gonzalez i Aitor Ruibal upali su u prvih 11 umjesto dva Luiza, Felipea i Henriquea, a umjesto Claudia Brava na gol je postavio Portugalca Ruia Silvu.


Kao što je bilo i za očekivati Betis je žestoko krenuo od samog starta utakmice. U osmoj minuti Ayoze Perez sjajnim je pasom pronašao Juanmija koji se sjurio prema vratima Uniteda, no pucao je pored gola, a samo dvije minute kasnije udarac veterana Joaquina završava na vratnici. Nakon toga se utakmica primirila, United je držao posjed, ali bez konkretnih akcija i udaraca. U 32. minuti opet se u dobroj situaciji nalazi Juanmi koji se nakon dodavanja Ruibala sjajno ubacio iza leđa Lisandra Martineza, ali njegov udarac brani De Gea. U sudačkoj nadoknadi poluvremena Betis je umalo bio kažnjen za svoje promašaje. Nakon ubačaja Fernandesa iz slobodnog udarca lopta se odbila do Pellistrija, no njegov udarac završava na vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako su domaćini imali male šanse i prije samog početka susreta za prolazak u iduću fazu, sve lađe su im potonule u 55. minuti nakon što je Rashford predivnim udarcem s dvadesetak metara pogodio malu mrežu. Najbolji strijelac Uniteda ove sezone samo par minuta prije imao je dvije odlične prilike u kojima je loše reagirao, pa je očito odlučio izbaciti sav svoj bijes ovim udarcem. Marcus je tako postao najmlađi igrač Manchester Uniteda koji je došao do 25 golova u europskim natjecanjima.


Utakmica je nakon tog trenutka bila gotova, a u sam preokret prestala je vjerovati i Pellegrinijeva momčad, pa su tako mreže mirovale do kraja susreta.

Komentari

Povezano