Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rayo Vallecano pobijedio, Valencia kasnim golom dobila Sevillu

Treća od liga petice koja je danas započela je španjolska La Liga. Za razliku od francuskog i engleskog prvenstava, danas su se u Španjolske igrale dvije utakmice. Rayo Vallecano je rutinski slavio kod Almerije, dok je Valencia kasnim golom došla do velike pobjede na gostovanju kod Seville.

Prvu utakmicu nove sezone odigrali su Almeria i Rayo Vallecano. Rayo je odigrao dobru utakmicu i s dva gola iz kaznenog udarca u prvom dijelu slavio na otvaranju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rayo je poveo u 20. minuti kada Isi Palazón sigurno izvodi kazneni udarac. Krivac za najstrožu kaznu bio je Edgar Gonzalez koji je neoprezno startao nad Randyjem Ntekom.

Osam minuta kasnije Rayo dobija novi kazneni udarac nakon što je Sergio Akieme igrao rukom. Ovoga puta izvođač nije bio Palazón, već je odgovornost preuzeo Nteka koji je također bio siguran.

Najveće prilike za Almeriju su u prvom dijelu propustili Iddrisu Baba i Luis Suárez koji su obojica iz dobrih situacija loše reagirali te se na predah otišlo s prednosti od 0:2 za Rayo Vallecano.

Rayo je u drugom dijelu čuvao rezultat što im je na kraju pošlo za rukom. Almeria je imala inicijativu i posjed koji nisu znali iskoristiti te je ostalo 2:0 za goste.

Drugu utakmicu dana odigrali su na Ramón Sánchez Pizjuánu Sevilla i Valencia. Tamo su gosti golom u 89. minuti došli do velike pobjede.

U prvom dijelu gledali smo tvrdu utakmicu bez puno pravih prilika. Izdvaja se tek pokušaj Valencijinog Diego Lopez Noguerola koji je otišao malo pored gola.

Sevilla je bolje zaigrala u nastavku i brzo je mogla povesti. Youssef En-Nesyri je u 51. minuti bio u dobroj poziciji, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokirala obrana gostiju.

Nakon boljeg ulaska Seville u nastavak, povela je Valencia. Andre Almeida je vratio povratnu loptu za Mouctara Diakhabyja koji slabijom lijevom nogom zabija za 0:1 u 60. minuti.

Sevilla je uzvratila devet minuta kasnije. Suso je ubačajem pronašao En-Nesyrija koji je ovoga puta precizan i vraća stvari na početak. U 81. minuti Sevilla ostaje s igračem manje kada je Loïc Badé kao posljednji igrač napravio prekršaj kojim je zaradio izravni crveni karton.

Kada se činilo kako će završiti bez pobjednika, Valencia uzima sva tri boda golom u 89. minuti. Junak je bio Javier Guerra Moreno koji je nakon asistencije Huge Dure fantastično pogodio za veliko slavlje Valencije.

Komentari

Povezano