Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

RB Leipzig pronašao zamjenu za Gvardiola

Nakon najskuplje prodaje u svojoj (kratkoj) povijesti, RB Leipzig je pronašao igrača koji bi trebao zamijeniti 90 milijuna eura vrijednog Joška Gvardiola. Riječ je o Castellu Lukebi. Cijena transfera iznosi 35 milijuna eura, a igrač će potpisati petogodišnji ugovor.

Lukeba je 20-godišnji francuski stoper koji je do sada nastupao za Lyon. U francuskoj ligi odigrao je 58 utakmica i zabio četiri gola. Najbolje se snalazi na poziciji lijevog stopera, pouzdan je u posjedu i jedna od najvećih snaga mu je iznošenje lopte. Po profilu je jasno da ima kvalitete slične Gvardiolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na godine, Francuz pokazuje veliku zrelost u posjedu i ako preraste početničke greške, Leipzig bi mogao imati ozbiljno pojačanje. Inače, Lukeba je bio alternativno rješenje za stopersku poziciju, a prioritet je bio Nizozemac Lutsharel Geertruida, čiji je transfer na kraju otpao.

Leipzig je u ovom prijelaznom roku ostvario svoje tri najveće prodaje u povijesti. Joško Gvardiol, Dominik Szoboszlai i Christopher Nkunku preselili su u Premiership za ukupan iznos od 225 milijuna eura, no sada dolazi onaj teži dio – pronalazak zamjena.

Komentari

Povezano