Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

RB Leipzig se na krilima Danija Olma plasirao u finale njemačkog Kupa

Freiburg je na Europe-Park stadionu dočekao RB Leipzig u polufinalu njemačkog kupa i nastradao konačnim rezultatom 1:5.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu nakon kojeg su gosti imali nedostižnih 0:4, a Dani Olmo je sudjelovao kod sva 4 gola – upisao je 1 gol i 3 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je bio najveći problem domaćina jest dekoncentrirana i uspavana obrana u prvom poluvremenu, a gosti su to nemilosrdno kažnjavali.

U drugom poluvremenu se nije gledao toliko nogomet koliko nervoza zbog lošeg kontroliranja utakmice glavnog suca Svena Jablonskog. Od samog početka susreta nije dijelio javne opomene za jako grube prekršaje, a ishod svega je da se totalno pogubio u utakmici koja bi zbog samog rezultata trebala biti mirnijeg tona. Čak su domaći navijači u jednom trenutku krenuli uletjeti u teren, pa su ih njihovi igrači morali smirivati.

Vrijedno spomena je i prvo isključenje Joška Gvardiola u karijeri kada je u 58. minuti dobio crveni karton zbog prekršaja u kojem je protivnički igrač imao livadu ispred sebe i sjajnu gol šansu. Pri tom crvenom kartonu, VAR je morao reagirati i ispraviti Jablonskog koji je prvotno dao žuti karton hrvatskom reprezentativcu.

U konačnici, sasvim zaslužena pobjeda RB Leipziga protiv danas izuzetno dekoncentriranog i nervoznog suparnika, a u berlinskom finalu čekaju boljeg iz dvoboja između VfB Stuttgarta i Eintracht Frankfurta.

Komentari

Povezano