Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real i Manchester City remizirali u prvoj utakmici

Polufinale Lige prvaka otvorili su na Santiago Bernabeu reprizom od prošle godine Real Madrid i Manchester City. U utakmicu su gosti ušli kao blagi favorit jer nisu poraženi preko 20 utakmica, ali na kraju su se morali zadovoljiti neriješenim rezultatom. Real je odigrao jako dobru utakmicu u fazi obrane u kojoj su u potpunosti zatvorili Erlinga Haalanda.

Prvu prijetnju na utakmici vidjeli smo u 14. minuti. Tada je Thibaut Courtois dobar dalekometni pokušaj Rodrija skrenuo u korner. Prvih 20-ak minuta utakmice prošlo je u ogromnoj dominaciji gostiju, dok se Real mučio zadržati posjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tog posjeda Cityja stvorila se prilika za Real. Vinicius je ukrao loptu Rodriju i poslao loptu na drugu stativu prema Karimu Benzemi, ali je njegovo dodavanje u zadnju sekundu osujetio Ruben Dias koji je spasio gotovo siguran gol.

Nakon toga utakmica se umrtvila sve do 35. minute kada je Real poveo. Eduardo Camavinga i Luka Modrić su stvorili višak i krenula je kontra Reala. Camavinga je predao loptu do Vinciusa koji odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora probija Edersona za 1:0.

Do kraja poluvremena više nije bilo uzbuđenja i ostalo je 1:0. Manchester City je imao dominaciju, ali nisu ništa stvorili. Real je u svome stilu čekao svoju priliku i iskoristio ju.

U drugome dijelu Real je imao prvu priliku. Nakon fantastične akcije Benzema je bio u dobroj situaciji, ali je pucao preko gola. U 53. minuti obrana Reala je pogriješila u procjeni da je Kevin De Bruyne u zaleđu te je Belgijac izašao sam pred kolegu iz reprezentacije koji mu je uspio obraniti udarac.

Poslije toga uslijedio je prvi period dominacije Reala na urakmici. Desetak minuta su držali City zbijen u svojih 30 metara. U tom periodu nisu uspjeli stvoriti ništa, ali su pokazali da i oni mogu držati posjed i dominirati susretom.

Slično kao u prvom dijelu, poslije najvećeg perioda dominacije jedne ekipa, druga je zabila gol. İlkay Gündoğan je ostavio povratnu loptu za De Bruynea koji je fantastično pogodio i probio Courtoisa za poravnjanje rezultata.

U 78. minuti Real je imao dobru priliku za ponovni dolazak u vodstvo. Toni Kroos je ubacio iz slobodnog udarca, a Benzemin udarac glavom je dobro obranio Ederson. Zanimljivo, bila je to prva obrana Brazilca na utakmici.

Zadnju priliku na susretu imao je Aurélien Tchouaméni. Tada je njegov odličan udarac s 25 metara još bolje obranio Ederson.

Do kraja susreta više nije bilo uzbuđenja i završilo je bez pobjednika. U utakmici u kojoj su obje ekipe izgubile poluvrijeme u kojem su bili bolji protivnik na kraju je 1:1 najpošteniji rezultat. Ipak, s rezultatom mogu biti zadovoljniji gosti koji su preživjeli Madrid i sada na domaćem terenu mogu tražiti prolazak u finale.

Komentari

Povezano