Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real je Real: Uz trogodak Viniciusa su preokretom razbili Borussiju

Treće kolo nove Lige prvaka odigralo se na Santiago Bernabéu između Real Madrida i Borussije Dortmund, te je završilo rezultatom 5:2 u korist madridskog kluba. Luka Modrić je bio kapetan od prve minute, a igru je napustio u 71. minuti.

Ušli su gosti bolje u igru, a zaprijetili su prvi put u šestoj minuti. Sehrou Guirassy je izbio sam pred Thibautom Courtoisom, no belgijski vratar je sačuvao svoju mrežu. Došla je opasnost i s druge strane, Kylian Mbappé je u idućem napadu potegao s ruba kaznenog prostora, no lopta je zapela u gostujućoj obrani. Šok za domaćine uslijedio je kad je Guirassy pronašao Donyella Malena koji je loptu pospremio uz desnu stativu u 30. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar impuls pokazao je još jednom Nizozemac, pronašao je nedugo nakon Jamiea Gittensa koji iz blizine nije imao težaj posao te su gosti vodili 2:0. Najbolja, a ujedno i najsmješnija prilika uslijedila je u idućem napadu. Prvo je Rodrygo pogodio prečku, pa se na odbijancu pronašao Jude Bellingham koji je napravio isto, a za kraj Julien Brandt je zaprijetio na svoj gol, ali Gregor Kobel je spasio situaciju.

U drugom dijelu okrenula se sreća prema madridskoj strani. U 53. minuti Lucas Vázquez je naletio na odbijanac u gužvi u kaznenom prostoru, a Kobel je nevjerojatno reagirao i spriječio pokušaj domaćina. Mogli su gosti doći do trećeg pogotka, no Malen nije uspio poraziti Courtoisa u petercu. Preokret Madriđana počeo je u 60. minuti. Mbappé je pronašao Antonija Rüdigera u blizini gola, a njemački branič je sjajno zakucao glavom loptu u gol.

Dvije minute nakon Modrić je proigrao Mbappé koji je izgubio loptu, no odbila se do Viníciusa Júniora koji je pospremio loptu u praznu mrežu za 2:2.

Vázquez je preuzeo kapetansku traku kada je izašao Modrić te je dovršio preokret u 83. minuti. Prodrio je sam gostujuću obranu i silovito zakucao loptu u lijevu stranu. Vinícius je došao i do drugog pogotka u idućem napadu, oslobodio se na rubu šesnaesterca i veličanstveno zabio u donji desni kut z 4:2.

Trogodak Viníciusa dovršen je u trećoj minuti nadoknade. Ukrao je loptu gostujućoj obrani, odradio solo prodor i lijevom nogom zakucao loptu po sredini gola za konačnih 5:2.

Imali smo priliku gledati klasičan preokret Real Madrida koji već imaju autorska prava na ovakve preokrete.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano