Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real lako protiv Las Palmasa za nova 3 boda, Girona na vrhu tablice

Nogometaši Real Madrida su nakon loše utakmice protiv Atletico Madrida, isprali gorak okus pobjedom protiv Las Palmasa rezultatom 2:0. Današnji heroji Los Blancosa su bili nova pojačanja Brahim Diaz i Joselu koji su svojim golovima u 45. i 54. minuti donjeli nova 3 boda na Santiago Bernabeu. Ovo je ujedno i prvi gol Diaza nakon novog povratka u Madrid.

Ipak, ono što je obilježilo utakmicu je ozlijeda Davida Alabe koji je morao napustiti teren u 41. minutu utakmice, što znači da je Real ostao na Antoniju Rüdigeru i Nachu Fernandezu na stoperskim pozicijama u narednom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sledećem kolu, doprvake Španjolske dočekuje najveći hit tekuće sezone, odnosno Girona. Što se njih tiče, oni su u derbiju dana savladali Villareal na El Madrigalu s 2:1. Žuta podmornica je zadala prvi udarac golom Daniela Pareja u 49. minuti, da bi Artem Dovbyk i Eric Garcia blitzkriegom 56. i 61. minuti preokrenuli meč i postavili konačnih 2:1.

Girona je ovom pobjedom sjela na vrh tablice sa čak 19 bodova, odnosno bod više od Reala i dva boda više od Barcelone, te su za sada jedini tim u La Ligi bez poraza.

S druge strane u Baskiji smo gledali jedan pravi spektakl između Athletic Bilbaa i Getafea. Već u 6. minuti je Yuri Berchiche načeo mrežu gostiju i doveo domaće u vođstvo, da bi nakon crvenog kartona Oihata Sanceta gosti već početkom drugog poluvremena iskoristili brojčanu prednost i preko Gastona Alvareza poravnali rezultat, nakon sjajne asistencije Masona Greenwooda.

Ipak, Inaki Williams je podigao domaće navijače na noge pogotkom u 61. minuti, ali ekipa Ernestea Valverdea nije uspjela izdržati s 10 igrača, te je Juanmi Latasa postigao gol za konačnih 2:2.

Ovime se nastavio niz Bilbaa od čak 6 utakmica u nizu bez poraza, te jedini meč bez bodova su ostvarili protiv Reala u prvom kolu i za sada drže četvrto mjesto na tabeli sa 14 bodova uz dvije utakmice više od Atletico Madrida koji je ispod njih sa 10 bodova.

Komentari

Povezano