Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid apsolutnu dominaciju okrunio pogotkom u 94. minuti. Galatasaray spasio bod protiv Kopenhagena

Najtrofejniji klub u Ligi prvaka Real Madrid krenuo je u svoju 27. uzastopnu sezonu u ovom natjecanju utakmicom protiv debitanta u najjačem europskom klupskom natjecanju, njemačkog Union Berlina.

Nije Carlo Ancelotti mogao računati na dulje ozlijeđene Courtoisa, Militaoa i Vinicusa, no hrvatske će navijače zadovoljiti činjenica kako je u prvom sastavu drugi puta ove sezone krenuo Luka Modrić. Uz njega, u veznom redu ordinirali su i Jude Bellingham, Aurelien Tchouameni i Eduardo Camavinga, dok su napad predvodili Joselu i Rodrygo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, ekipa Ursa Fischera započela je utakmicu u standardnih 3-5-2 s ovosezonskim pojačanjima iz Serie A Bonuccijem i Gosensom, praćena velikom podrškom svojih navijača koji su na 2 dana okupirali španjolsku prijestolnicu, a u prvom sastavu je na desnom boku zaigrao i hrvatski reprezentativni bek Josip Juranović.

Da bismo trebali gledati zanimljivu utakmicu najavio je već u 42. sekundi igre Luka Modrić koji je pobjegao veznom redu Union Berlina, a Lucas Tousart ga srušio s leđa za jedan od najbržih žutih kartona u Ligi prvaka. Obje su ekipe krenule otvoreno i s nadigravanjem, pa smo već u prvih 10 minuta utakmice vidjeli 4 udarca na gol, po dva s obje strane, a Joselu je bio najistaknutiji domaći pojedinac.

Međutim, nakon vatrenijeg otvaranja, utakmica je otišla u nešto mirnije vode, prvenstveno zahvaljujući odličnom pozicioniranju Unionovog veznog reda čija je pokretljivost zatvarala sve koridore za Modrića i društvo prema Realovim napadačima, pa nismo vidjeli niti jednu priliku sve do kraja poluvremena. Real Madrid, kad je spoznao kako ne može proći kroz sredinu, pokušavao je probiti goste preko bočnih pozicija, no ti su pokušaji centaršuteva uglavnom završavali u bloku ili izbijanjima za udarce iz kuta – njih čak 8.

U drugom poluvremenu ipak smo gledali puno poduzetniji Real, a sve je počelo sjajnim ubacivanjem Rodryga i udarcem kojeg je obranio Rønnow, da bi koju sekundu kasnije Vasquezov centaršut volejem poslao u vratnicu, a akciju je okončao dalekometni pokušaj Bellinghama koji je prohujao pored desne vratnice Unionovog gola.

Koliko je opasan u skoku Joselu pokazao je još jednom u 63. minuti, no ponovno je Rønnow bio na pravom mjestu i ispružio se koliko je dug te loptu, uz pomoć vratnice, izvadio iz gola. Još jednu dobru reakciju vratar Union Berlina imao je na udarac Luke Modrića s 18 metara u 69. minuti, dovodeći igrače Real Madrida u stanje očaja.

Očajni su bili Blancosi jer i kad bi uspjevali probiti blok Uniona, kroz mnogobrojne udarce iz kuta, ako se tu ne bi našao Rønnow, onda su i sami igrači domaćih blokirali udarce svojih suigrača ili bi lopta završavala milimetarski pored gola, poput Joseluovog udarca u 83. minuti.

Nevjerojatna opsada gola Union Berlina tokom koje je Real Madrid imao 71% posjeda lopte, 28 udaraca na gol i 6 u okvir, 16 kornera i xG od 2,69 svoj je sretni epilog za Blancose imala u 94. minuti kad je Valverdeov udarac uz puno sreće i odbijanja završio kod Bellinghama koji nije imao težak zadatak loptu pospremiti u mrežu za svoj 6. ovosezonski zgoditak i zasluženu pobjedu nakon apsolutne dominacije tokom cijele utakmice.

U sjeni okršaja Real Madrida i Union Berlina igrao se prvi dvoboj skupine A između Galatasarayja i Kopenhagena. U ludoj utakmici Galatasaray se s dva kasna gola spasio od poraza te su nakon zaostatka od 0:2 ipak uspjeli doći do boda.

Već u sedmoj minuti Galatasaray je propustio veliku priliku. Dries Mertens je podvalio loptu za Maura Icardija koji iz odlične pozicije puca ravno u vratara gostiju Kamila Grabaru. Propala je tako sjajna prilika za rano vodstvo domaćina.

Nove dvije velike prilike za Galatasaray propustio je Kerem Aktürkoğlu. Prvo je u 16. minuti iz dobre pozicije pucao pored gola, da bi osam minuta kasnije iz praktički identične situacije zatresao gredu.

Nakon serije promašaja domaćih, Kopenhagen je poveo. Lukas Lerager je spustio loptu za Mohameda Elyounoussija koji iz voleja probija Fernanda Musleru za vodstvo gostiju. Otišao je tako Kopenhagen na poluvrijeme s vodstvom, unatoč velikoj dominaciji domaćina.

U drugom dijelu Galatasaray je igrao puno lošije te je Kopenhagen dominirao. To im se isplatilo u 58. minuti kada je Birger Meling pobjegao domaćoj obrani i vratio povratnu za Dioga Gonçalvesa koji posprema loptu u praznu mrežu za veliko vodstvo gostiju.

Kada se činilo kako Kopenhagen ima sve pod kontrolom, u 73. minuti Elias Jelert dobija naivan drugi žuti karton zbog čega su gosti ostali s igračem manje.

Uspjeli su to domaćini iskoristiti i u kratkom razdoblju doći do izjednačenja. Prvo je u 86. minuti Sacha Boey zabio za smanjenje vodstva nakon što je probio vratara Kopenhagena. Dvije minute kasnije Tete fantastično iz voleja pogađa s ruba kaznenog prostora za delirij na domaćim tribinama.

Uslijedila je potpuna ofenziva Galatasarayja koji je tražio pobjednički gol. Na kraju nisu u tome uspjeli i završilo je 2:2. Na kraju i jedni i drugi moraju biti zadovoljni bodom, iako obje ekipe mogu žaliti što nisu uzeli sva tri.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano