Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid do pobjede uz trenutak inspiracije Brahima Diaza

Dan prije Valentinova, Liga prvaka vratila se na travnjake diljem Europe, po posljednji put u formatu kakvog smo poznavali od sezone 1999./2000.

U Leipzig su nakon putešestvija sa zračnim i cestovnim prijevozom stigli igrači Real Madrida, veliki favoriti usprkos ogromnim problemima s ozljedama koji ih, doduše, prate tijekom cijele sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prvih 45 minuta vidjeli smo dobar početak i nesadržajan nastavak, sve do trenutka briljantnosti Brahima Diaza koji je sjajnim solo prodorom riješio pitanje pobjednika u 48. minuti. Uz Diaza, Real pobjedu može zahvaliti svom vrataru Andriyu Luninu koji je odigrao utakmicu života, upisavši 9 velikih obrana.

Carlo Ancelotti je tako na teren poslao ekipu sa stoperskim parom Nacho – Tchouameni, u vezi su uz Kroosa bili Camavinga i Valvedre, a pokretljivi trojac u napadu bio je Rodrygo, Brahim Diaz i Vinicius. Najboljeg ovosezonskog igrača Judea Bellinghama neće biti par tjedana zbog ozljede gležnja u velikoj vikend pobjedi protiv Girone, a Luka Modrić još je jednu utakmicu počeo na klupi.

S druge strane, Marco Rose mogao je nakon dugo vremena računati na kapetana Willija Orbana, a od prve minute krenula je i nekadašnja Dinamova zvijezda Dani Olmo.

Prema očekivanjima kad se susretnu dvije napadački orijentirane ekipe, događanja pred golom vidjeli smo izrazito brzo – već u 2. minuti. Gol je postigao Benjamin Šeško, no VAR provjerom procjenjeno je kako je Benjamin Henrichs dodirom rukama po leđima Realovog vratara Andriya Lunina utjecao na igru, pa od slavlja domaćih igrača nije bilo ništa.

Nastavio je RB Leipzig s napadima i presingom na Realov vezni red koji nije uspjevao zadržati loptu niti je prenijeti u drugu polovicu terena, a u 10. minuti Šeško je izbio u situaciju 1 na 1 s Luninom no vratar Reala obranio je udarac Slovenca.

Ipak, nakon uzbudljivih prvih desetak minuta igre, do kraja poluvremena ritam je kod obje ekipe pao, pa smo zapravo vidjeli nesadržajih i neuzbudljivih 45 minuta.

Međutim, ako je nezanimljivo prvo poluvrijeme bila cijena koju je trebalo platiti da bi vidjeli ono što je Brahim Diaz napravio za gol u 48. minuti – vrijedilo je. 24-godišnji Španjolac uzeo je loptu na desnoj strani terena i fantastičnim driblinzima riješio se trojice protivničkih igrača te s ruba šesnaesterca loptu neobranjivo zavrnuo u drugi kut gola Petera Gulacsija za 0:1.

Odmah nakon toga Dani Olmo dobro je zagrijao rukavice Andriya Lunina udarcem s desetak metara, a u nastavku akcije i Šeško je pucao iz blizine.

U 64. minuti Real je imao priliku postići i drugi pogodak nakon greške Orbana, no Rodrygo je iz dobre situacije loptu poslao iznad gola.

Samo nekoliko minuta kasnije novu je veliku priliku imao Real iz novog protunapada, a Vinicius se krasnim driblingom riješio Klostermanna, a onda vrhom kopačke loptu poslao u vratnicu.

Deset minuta prije kraja dvoboja, strijelac Brahim Diaz nakon jednog je duela zastao zbog ozljede, a igrači RB Leipziga iskoristili su prigodu i Benjamina Šeška izbacili u još jednu, možda i najbolju situaicju na utakmici, ali briljantno je reagirao Lunin i sačuvao vlastitu mrežu, a isto je napravio i na sljedećem udarcu, upisavši čak devetu obranu večeri i potvrdivši još jednom titulu najboljeg igrača utakmice.

Komentari

Povezano