Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid golom Gülera svladao Real Sociedad i došao na korak do naslova

U susretu 33. kola španjolske La Lige, Real Madrid pobijedio je na Anoeti domaći Real Sociedad rezultatom 0:1.

Carlo Ancelotti je odlučio odmarati igrače za ovu utakmicu budući da njegova ekipa u utorak odlazi u München u goste Bayernu u prvoj utakmici polufinala Lige Prvaka. Los Blancosi su na teren izašli s izmiješanim sastavom i zbog činjenice da su u prošlom kolu u El Clasicu pobijedili Barcelonu kod kuće s ukupnih 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se primjerice u prvih jedanaest po prvi put u prvenstvenoj utakmici našao i mladi Turčin Arda Güler i tako upisao ukupno osmi nastup za Madriđane u svim natjecanjima. Luka Modrić također se našao u početnih jedanaest te je odigrao 84 minute. Ovim nastupom Modrić je upisao ukupno 527. nastup u svim natjecanjima za Madriđane te se tako se izjednačio s legendarnim Robertom Carlosom na trinaestom mjestu svih vremena na ljestvici igrača s najviše nastupa za Real Madrid.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno velikih prilika s obje strane. Najbolju priliku za domaćine imali su bivši igrač gostiju Takefusa Kubo i Beñat Turrientes. Međutim, Kubin udarac obranio je Kepa Arrizabalaga, a Turrientesov udarac je završio malo iznad gola. Madriđani ipak dolaze do vodstva u 29. minuti kada upravo Güler postiže svoj drugi pogodak u sezoni. Turski superstar iskoristio je sjajnu asistenciju Danija Carvajala, koji je iz prvog dodira poslao prizemnu loptu u šesnaesterac. Lopta je iznenadila obranu domaćih i tako došla do Gülera koji ne propušta zabiti iz blizine.

Samo nekoliko minuta kasnije, Kubo postiže izjednačujući pogodak, ali nakon intervencije VAR sobe pogodak je poništen zbog prekršaja nad Aurelienom Tchouamenijem. Na odmor se tako otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

Odmah na startu drugog poluvremena Turrientes je snažno pucao prema vratima Arrizabalage, ali španjolski vratar sjajno brani njegov udarac. Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan poništeni pogodak Sociedadu, ovaj put zbog zaleđa Mikela Oyarzabala te još nekoliko prilika domaćih, ali bez konkretnije prilike koja bi ugrozila vrata Arrizabalage.

Ovom pobjedom Madriđani su stigli do ukupno 84 boda i time na korak do osvajanja novog, ukupno 36. naslova prvaka. Real Sociedad je nakon ove utakmice ostao na šestom mjestu s ukupno tri boda više od prvog pratitelja, Real Betisa.

Komentari

Povezano