Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid na krilima Viníciusa i Rodryga do “petarde” nad Valenciom

U posljednjem susretu subotnjeg dijela programa La Lige, Real Madrid je na Santiago Bernabeuu svladao Valenciju 5:1. U susret su Madriđani ušli bez najboljeg strijelca Judea Bellinghama, kojeg nije bilo u sastavu zbog problema s ramenom. S obzirom na novu prvenstvenu pobjedu vodeće Girone, Real je “morao” pobijediti kako bi smanjio razliku na dva boda.

Susret nije mogao početi bolje za domaćina. Dani Carvajal u trećoj minuti susreta prekrasno je iz voleja pogodio gostujuća vrata za 1:0. Nakon pogotka izmjenjivale su se šanse na obje strane, a jedini koji je svoju iskoristio do kraja prvog poluvremena bio je Vinícius Júnior. Brazilac se spretno snašao nakon ubačaja Rodryga i tako udvostručio prednost Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je utakmicu u potpunosti slomio na samom početku drugog dijela. Prvo je Vinícus zabio svoj drugi pogodak za 3:0 u 49. minuti. Već minutu kasnije, Rodrygo je zabio četvrti pogodak domaćina nakon pogreške vratara gostiju. Utakmica se u potpunosti smirila sve do 84. minute, a onda je Rodrygo rasplamsao publiku za visokih 5:0 na semaforu.

Brazilac je pritom postao prvi nogometaš koji je u jednoj utakmici La Lige ove sezone izravno sudjelovao kod barem četiri pogotka jer je susret okončao s dva pogotka i dvije asistencije.

Počasni pogodak gostiju za 5:1 vidjeli smo dvije minute prije kraja regularnog vremena, a zabio ga je Hugo Duro. Istaknut ćemo kako je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ušao na teren u 60. minuti utakmice. Real se nakon kiksa u prošlom kolu vratio na pobjednički kolosijek i na dva boda zaostatka za Gironom. Valencia je ovim porazom prekinula niz od četiri utakmice bez prvenstvenog poraza.

Komentari

Povezano