Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Real Madrid nastavio nevjerojatan niz španjolskih klubova u europskim finalima

Pobjedom u finalu protiv Borussije Dortmund, Real Madrid je stigao do svojeg 15. naslova europskog prvaka i dodatno povećao prednost ispred talijanskog Milana koji ih ima 7. Nevjerojatno, Milan je svoju posljednju Ligu prvaka osvojio 2007. godine, a u tom je trenutku razlika između ova dva kluba iznosila tek 2 “ušata” trofeja.

U međuvremenu, Madriđani su osvojili 6 od mogućih 17 europskih titula i odjurili daleko od konkurencije, a ujedno nastavili nevjerojatan niz španjolskih klubova u finalima europskih nogometnih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ako ne računamo međusobna finala između španjolskih klubova, posljednji poraz nekog od Španjolaca protiv ne-španjolske ekipe bio je još 2001. godine, kad je Valencija u finalu Lige prvaka poražena od Bayerna nakon jedanaesteraca.

Nakon te 2001. godine, španjolski su klubovi zaredali 23 finala u svim europskim natjecanjima iz kojih su izašli kao pobjednici. Redom su to bili Real Madrid, Valencia, Sevilla, Barcelona, Atletico Madrid i Villarreal, dok su s druge strane padali Bayer Leverkusen, Marseille, Middlesbrough, Arsenal, Manchester United, Fulham, Benfica, Dnipro, Juventus, Liverpool, Inter, Roma i večeras, Borussia Dortmund.

Cijeli popis svih španjolskih pobjedničkih finala u 21. stoljeću možete vidjeti niže.

Zaista, La Liga dominira europskim klupskim nogometom.

Komentari

Povezano