Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid osvojio 15. naslov Lige prvaka

Finale ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka odigralo se na Wembleyju između Borussie Dortmund i Real Madrida. Kraljevski klub je rezultatom 2:0 osvojio titulu prvaka Europe po 15. put, a Luka Modrić je dodao šestu osvojenu medalju u svoju kolekciju ovog prestižnog natjecanja.

Početak je obilježila opasna prilika Niclasa Füllkruga u 23. minuti. Njemački napadač je pogodio desnu stativu iz blizine. Pet minuta nakon Karim Adeyemi se našao ispred Thibauta Courtoisa koji je odlično obranio udarac po sredini gola. Marcel Sabitzer je u 41. minuti pucao s distance u donji lijevi kut, no Courtois još jednom dobro brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu prva prilika je došla u 49. minuti. S ruba šesnaesterca je slobodan udarac izveo Toni Kroos, no Gregor Kobel je odlično obranio udarac u gornji lijevi kut. U 63. minuti Füllkrug je pokušao još jednom, ovaj put glavom, no Courtois je odlično obranio udarac.

U 74. minuti pao je prvi pogodak. Kroos je odlično izveo udarac iz kuta, a glavom je pogodio Dani Carvajal udarcem pod gredu. U 83. minuti je opet Real zabio. Jude Bellingham je presjekao loptu i proigrao Viníciusa Júniora koji je savladao Kobela udarcem u desnu stranu gola.

Osvajanjem Lige prvaka, Real Madrid je postao još nedostižniji po pitanju osvojenih titula, a Modrić, Dani Carvajal, Nacho i Kroos su dobili šestu medalju osvajatelja ovog natjecanja. Time su stali uz bok Franciscu Gentu, kojem je to isto uspjelo u dresu Kraljevskog kluba.

Komentari

Povezano