Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid osvojio španjolski kup

Po 20. puta u svojoj povijesti Real Madrid je osvojio trofej španjolskog Kupa kralja. U finalu je protiv Osasune slavio s 2:1 što je značilo i da se prekida post Reala u ovom natjecanju koji je trajao punih 9 godina. Kao što je to bio već nekoliko puta u kup natjecanjima, tako je i sada heroj Reala bio Brazilac Rodrygo koji je zabio oba gola.

Već u drugoj minuti susreta Vinicius Junior izvodi fantastičnu minijaturu na lijevoj strani i pronalazi Rodryga u sredini koji pogađa za 1:0. Osasunu nije šokirao rani pogodak te su igrali jako solidno u prvom poluvremenu, u konačnici uputivši i više udaraca na gol od Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačenje je stiglo ipak u drugom poluvremenu. Lucas Torro je s nekih 19 metara pogodio lijevi kut gola što Courtois nije mogao braniti. Realu nije trebalo dugo da se vrati u vodstvo jer su jednostavno odlučili igrati ponovno na provjereni način. Vinicius Junior je skoro pa identično prošao kao kod prvog gola lijevom stranom, no ovoga puta obrana čisti njegovu loptu. Ona dolazi do Kroosa koji puca, međutim lopta se odbija nekako do Rodryga koji se nalazi na pravom mjestu i lakoćom zabija za konačnih 2:1.

Što se naših nogometaša tiče, Luku Modrića smo vidjeli u akciji od 82. minute pa je moguće da ćemo ga vidjeti u nekoj ulozi i u polufinalu Lige prvaka, dok je Ante Budimir igrao do 70. minute bez značajnijeg utjecaja.

Spomenimo i da je Toni Kroos s ovim trofejem konačno kompletirao osvajanje svih klupskih trofeja s Realom, a zanimljivo je da je isto učinio i Eduardo Camavinga sa svojih 20 godina.

Komentari

Povezano