Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid porazom praktički potvrdio Barcelonin naslov prvaka

U večerašnjem programu LaLige vidjeli smo tri utakmice.

Almeria je važnom pobjedom protiv Elchea osvojila važne bodove u borbi za opstanak i istovremeno potvrdila ispadanje gostiju koje je u igri držala još jedino matematika. Pogotke su u 22. i 52. minuti postizali Baptistao i Embarba, dok je utješni gol za Elche zabio Ponce u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona se dugo mučila s tvrdim gostima iz Pamplone, imala i igrača više zbog Herrandovog prekršaja kao zadnjeg igrača obrane u 26. minuti, no otpor nije uspjevala slomiti sve do 85. minute i gola Jordija Albe. Dapače, u prvom poluvremenu nisu uspjeli niti jednom pucati u okvir gola, što im se na Camp Nou posljednji put dogodilo u listopadu 2021. godine pod Ronaldom Koemanom.

Naposlijetku, novih 1:0, čak 11. put ove sezone čime je Barcelona izjednačila isti učinak Valencie iz sezone 1988./1989., Atletico Madrida iz sezone 2017./2018. te Seville iz sezone 2020./2021. Barceloni je 5 kola prije kraja donijelo 14 bodova razlike, uz to da su svoju mrežu netaknutom sačuvali čak 25 puta!

U posljednjem susretu večeri, u obračunu 2 Reala nakon 4 godine je slavio onaj iz San Sebastiana i to apsolutno zasluženo. Presudio je Madridu “njihov” Takefusa Kubo koji nikada nije dobio pravu priliku u bijelom dresu, iskoristivši poklon i katastrofalnu povratnu loptu Edera Militaa. Kad je Dani Carvajal zaradio dva žuta kartona zbog prigovora i neopreznog prekršaja, utakmica je bila gotova, a ispuhani Madrid s deficitom ozlijeđenih i suspendiranih igrača (Camavinga, Vinicius, Alaba, Modrić, Mendy, Benzema) nije smogao snage vratiti se u egal. Do kraja susreta, još je čovjek koji je ušao umjesto Kuboa, Ander Barrenetxea zabio gol za 2:0 na asistenciju Davida Silve i dodatno se učvrstio na 4. mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Real bi pak, mogao izgubiti i mjesto viceprvaka od gradskog rivala Atletica u slučaju njihove sutrašnje pobjede protiv Cádiza.

Komentari

Povezano