Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid preko Atalante osvojio Superkup

Nova sezona europskog nogometa otvorena je Superkupom u Varšavi. Tamo je Real Madrid s 2:0 svladao Atalantu i došao do novog trofeja. Za Real je Luka Modrić ušao s klupe u 76. minuti, dok je za Atalantu Mario Pašalić igrao do 90. minute.

Nakon više od 20 minuta ničega, Atalanta je prva zaprijetila u 24. minuti. Ubačaj Charlesa De Ketelaerea je nes(p)retno skrenuo Éder Militão. Lopta je dobila čudan luk te na kraju završila na gredi gola kojeg čuva Thibaut Courtois.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku u prvih 45 minuta propustio je Rodrygo na samom kraju poluvremena. Vinicius je poslao u kazneni prostor, a nitko od igrača Atalante nije ozbiljno krenuo na loptu. To je iskoristio Rodrygo koji je ostao nečuvan. Na sreću po Talijane, lopta je odsjela na gredi pa se na predah otišlo s 0:0.

Već u drugoj minuti nastavka, umalo se u strijelce upisao Mario Pašalić. Ademola Lookman je u trepavicu pronašao Vatrenog u šesnaestercu, Pašalić se izdignuo iznad svog čuvara i uputio udarac glavom, no na golu je ipak Courtois. Belgijski vratar fenomenalno je obranio udarac hrvatskog reprezentativca.

Kazna za promašaj došla je u 59. minuti. Vinicius je napravio većinu posla i pronašao Valverdea u sredini. Urugvajac nije imao težak posao te iz neposredne blizine šalje loptu u praznu mrežu.

Samo minutu kasnije, Vinicus je imao odličnu priliku za udvostručiti vodstvo Reala. Izbio je sam ispred Juana Mussa i silovito pucao, ali argentiski vratar to sjajno brani i šalje u korner.

Do drugog pogotka Real ipak dolazi u 68. minuti. Jude Bellingham vraća povratnu loptu za Kyliana Mbappéa koji u službenom debiju za Kraljevski klub zabija službeni prvijenac.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja i Real je rutinski došao do šestog Superkupa. Prije danas, ovaj trofej su osvajali 2002., 2014., 2016., 2017. te 2022.

Komentari

Povezano