Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid gubio pa preokrenuo utakmicu protiv Real Sociedada

Posljednja utakmica nedjeljnog programa španjolske La Lige je donijela sukob između Real Madrida i Real Sociedada. Obje momčadi do ovog susreta nisu znale za poraz, s time da je madridski klub ipak slavio u svim utakmicama koje je odigrao u ligi, dok je Sociedad upisao tri remija te pobjedu.

Gledali smo jako uzbudljivu utakmicu u kojoj je već u prvih 45 minuta bilo više uzbuđenja nego li smo vidjeli u 90 u nekim drugim utakmicama ovog kola La Lige. Sociedad je poveo već u 5. minuti kada je Ander Barrenetxea dočekao centaršut i pucao iz blizine što je Kepa fantastično obranio, ali se lopta odbila opet istom igraču Sociedada koji je posprema u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. minuti je moglo biti i 2:0 za goste, međutim pogodak Takefuse Kuba je poništen zbog zaleđa. Samo pet minuta kasnije je Joselu morao izjednačiti za domaće, no iz izgledne šanse pogađa gredu. Do kraja poluvremena gledamo utakmicu prepunu tempa pri čemu je Kubo radio ogromne probleme obrani Reala, dok su s druge strane domaći koristili Judea Bellinghama i Frana Garciu kao glavne pokretače akcija.

Već na samom početku drugog poluvremena su upravo potonja dva igrača Reala stvorila višak na lijevoj strani, a Garcia je poslao povratnu Federicu Valverdeu na rub 16 metara koji upućuje sjajan udarac i pogađa za 1:1.

Garcia je bio ključni čovjek i u 60. minuti kada je probio lijevu stranu i uputio centaršut na Joselua koji ovoga puta pogađa glavom za vodstvo domaćih 2:1. Gol je taj u potpunosti utišao Sociedad koji nije izgledao ni približno živo kao u prvom poluvremenu pa su tako ostali bez udarca u okvir u drugom dijelu igre.

Domaći su kontrolirali susret do kraja, a bilo je i još nekoliko šansi da Real Madrid povede s 3:1, ponajprije udarac glavom Judea Bellinghama u 90. minuti kojeg brani Alex Remiro. Real je tako ostao stopostotan nakon pet kola ponajviše zahvaljujući sjajnoj partiji lijevog beka, Frana Garcie.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano