Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid siguran protiv Celte

Drugi tjedan u nizu subotnji večernji termin La lige rezerviran je za Real Madrid. Danas je na Santiago Bernabeu došla Celta koja pamti i bolje dane. U jednoj dobroj i sigurnoj predstavi, Real je dominirao kroz cijeli susret i pobjeda ni u jednom trenutku nije došla pod znak pitanja. Na kraju je završilo 2:0, a posljednjih deset minuta je za sastav iz Madrida odigrao Luka Modrić.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Madriđana koji su imali 65% posjeda lopte, ali se to kroz većinu poluvremena nije prikazivalo i u stvaranju šansi. Izdvajaju se tek dva pokušaja Karima Benzeme koji je oba puta mogao bolje reagirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Real na predah ode s vodstvom pobrinuo se Marco Asensio. On je dočekao dobru povratnu loptu Viniciusa koji je probio stranu i lijepo poslao loptu u suprotni kut za 1:0. Španjolcu je ovo osmi gol ove sezone čime je prestigao Federica Valverdea te je sada treći strijelac Kraljevskog kluba u prvenstvu.

Nakon samo tri minute nastavka, već je 2:0. Asensio je nakon pogotka upisao i asistenciju. On je izveo korener na kojem je najviši bio Éder Militão za udvostručenje vodstva. Prvi je to gol brazilskog stopera od 11.3. kada je zabio Espanyolu.

Do kraja utakmice priliku za istaknuti se dobio je i Thibaut Courtois koji je sjajno obranio pokušaj Iaga Aspasa i time onemogućio Celti da zakomplicira završnicu.

Ostalo je 2:0 do kraja te se Real sada približio Barceloni na osam bodova. Katalonce sutra čeka težak ispit jer im na Camp Nou dolazi Atletico Madrid, a ako i sutra kiksaju sve će glasnije postati priče o povratku Madriđana u borbu za titulu.

U ranijim terminima osim pobjede Budimirove Osasune, odigrana su još tri susreta u kojima također nije bilo iznenađenja.

Athletic Bilbao je na gostovanju kod Almerie slavio 1:2. Svoj šesti gol uz koji ima četiri asistencije upisao je Nico Williams, a za goste u strijelce upisao i Oscar de Marcos. Poraz je tek uspio ublažiti lijevi bek Almerie Alex Centelles golom u 92. minuti.

Bilbao je uspio zadržati priključak za Betisom i Villarealom, a Almeria je i dalje u grčevitoj borbi za ostanak.

Real Sociedad se pobjedom 2:1 nad Rayo Vallecanom učvrstio na četvrtoj poziciji. Gosti su poveli golom Isija Palazona u 57. minuti, ali je u poslednjih pola sata uslijedio preokret Sociedada.

Prvo je Alexander Sørloth vratio stvari na početak, a pobjedu je domaćinima nesretnim autogolom donio stoper Vallecana Florian Lejeune u 81. minuti.

U drugoj utakmici u terminu od 18:30 Real Valladolid je golom Monchua iz 24. minute slavio protiv Girone i tako se barem privremeno odvojio od opasne zone.

Komentari

Povezano