Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid svladao Celtu, a Modrić je ušao u povijest Kraljevskog kluba

Deseto kolo španjolske LaLige odigralo se na Municipal de Balaidosu između Celte Vigo i Real Madrida. Kraljevski klub slavio je rezultatom 2:1, a Luka Modrić je ulaskom u 63. minuti službeno postao najstariji aktivni igrač Reala svih vremena s 39 godina i 40 dana i tako srušio rekord star 58 godina.

U osmoj minuti domaćini su imali prvu pravu šansu. Williot Swedberg je primio odličnu loptu u šesnaestercu i loše je udrio što je rezultiralo laganom obranom Thibauta Courtoisa. Vinícius Júnior je potegao s ruba kaznenog prostora, no poslao je loptu desno od gola. Kylian Mbappé je nakon tri minute zabio prekrasan gol. Na rubu šesnaesterca je skupio loptu i opalio nezaustavljiv projektil u lijeve rašlje. Dvije minute nakon su zabili i gosti, no pogodak Borje Iglesiasa poništen je zbog zaleđa. Pokušaj Viníciusa glavom obilježio je 39. minutu, no ubačaj Federica Valverdea je poslao iznad prečke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu odmah je pokušao Jude Bellingham u 46. minuti. Solo prodor nije uspio nagraditi pogotkom, jer je lopta prošla kraj lijeve stative. Vratili su se domaćini u igru u 52. minuti. Óscar Mingueza je uposlio Swedberga koji je pospremio loptu u donjo desni kut.

Još jedan poništen gol imali smo priliku viditi dvije minute kasnije i još jednom zbog zaleđa, a u centru akcije je bio Vinícius. Modrić je po ulasku imao instantan utjecaj; proigrao je Viníciusa u peterac koji je savladao golmana iz blizine. Johnatan Bamba se našao u sjajnoj akciji u 69. minuti, ali Courtois je sjajno reagirao. U 71. minuti pokušaj Mingueze je preletio malo iznad prečke. U drugoj minuti nadoknade mogli su domaćini do izjednačenja, no Anastasios Douvikas je poslao loptu lijevo od gola te je susret završio 2:1.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano