Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid svladao Olympiacos i izborio treće uzastopno finale Eurolige

Nakon što su košarkaši Panathinaikosa prvi izborili plasman u finale Eurolige, večeras su im se tamo priključili košarkaši Real Madrida. Oni su u reprizi prošlogodišnjeg finala glatko svladali Olympiacos rezultatom 87:76 za plasman u treće uzastopno finale natjecanja.

Početak utakmice su obilježili dalekometni ubačaji, njih čak šest u uvodne tri minute i 15 sekundi, a u tom razdoblju se posebno istaknuo sjajni Mario Hezonja. Hrvatski reprezentativac je postigao čak tri trice iz tri pokušaja te je predvodio Real do vodstva od 14:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madriđani su fantastično otvorili susret pa su prvu četvrtinu zaključili s ogromnom prednošću od 28:10. Uz Hezonju koji je postigao devet poena, istaknuli su se Džanan Musa i Edy Tavares sa po šest poena kao i Guerschon Yabusele s pet.

Drugu četvrtinu su Grci otvorili s pet uzastopnih poena Filipa Petruševa, no Real serijom od 10-3 po prvi put na dvoboju odlazi na +20 (38:18). Do kraja poluvremena su tu prednost održavali bez problema, a na odmor su otišli s vodstvom od 56:37 i to nakon što je Shaquille McKissic sa zvukom sirene zabio tricu za prvake Grčke. Upravo je on bio najbolji strijelac prvog dijela s 13 poena.

Real je prvo poluvrijeme završio s nestvarnih 72% šuta iz igre (21/29) uključujući i 69% za tri poena (9/13). Najbolji strijelci u njihovim redovima su bili Hezonja te Vincent Poirier s po devet poena.

Olympiacos je drugo poluvrijeme otvorio serijom 8-2 zahvaljujući kojoj su spustili zaostatak na -13, ali Musa ne dozvoljava daljnje primicanje pa s osam uzastopnih poena održava Real na +15. Fenomenalan je u trećoj dionici bio Alec Peters koji je ubacio 14 poena te je svojom drugom tricom smanjio zaostatak Olympiacosa na -10, no Real u završnih 10 minuta ulazi sa 71:58.

Malo pomalo su Grci topili tu prednost Reala, a poslije trice Nigel Williams-Gossa, ona je iznosila devet poena razlike šest i pol minuta prije kraja. Isto toliko je bilo i tri minute kasnije kada je McKissic pogodio tricu, no više od toga nisu mogli.

Real je na kraju slavio s 87:76, a do trijumfa ih je predvodio Džanan Musa s 20 poena, dok je Mario Hezonja ubacio 12. Kod poraženih je Alec Peters zabio 23, a Shaquille McKissic 17.

Finale između Real Madrida i Panathinaikosa je na rasporedu u nedjelju od 20:00 sati.

Komentari

Povezano