Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Madrid svrgnuo Katalonce s vrha

Nakon što su jučer nogometaši Barcelone svladali Sevillu na otvaranju osmog kola La Lige, danas se nastavio program s nove četiri utakmice. Većina očiju je bila uperena u ogled između, nakon sedam kola vodeće Girone te Real Madrida u kojoj su ”Kraljevi” došli do pobjede od 3:0.

Iako je Girona bolje otvorila susret i imala dvije ogromne prilike nakon samo četiri minute igre, Madriđani su poslije 21 minute igre imali prednost od 2:0. Najprije je Jude Bellingham u 17. minuti utakmice iz lijevog međuprostora prekrasnim dodavanjem vanjskom nogom uposlio Joselua na daljnjoj desnoj vratnici odakle Realova “devetka” probija vratara Paula Gazzanige. Bio je to njegov četvrti zgoditak u četvrtom uzastopnom startu za Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo četiri minute kasnije – vodstvo je udvostručeno. Toni Kroos je izveo korner s lijeve strane, a najviši u skoku je Aurelien Tchouameni koji zabija za 0:2. Francuz je tako došao do svog prvijenca u dresu Reala.

Girona je i u drugom dijelu bolje otvorila, imala 2-3 kvalitetne prilike, no nisu uspjeli postići gol. Izdvajamo situaciju iz 50. minute i obranu Kepe Arrizabalage nakon udarca Davida Lopeza glavom. “Čavao u lijes” domaćoj momčadi je zabio Bellingham pogotkom nakon kontranapada u 71. minuti utakmice. Englez se tako ponovno osamostalio na prvom mjestu ljestvice strijelaca La Lige sa šest pogodaka, jednim više od Roberta Lewandowskog i Alvara Morate.

Dodajmo da je u završnici susreta, točnije u 94. minuti, Realov kapetan Nacho Fernandez zaradio crveni karton.

Ovom pobjedom je Real Madrid ponovno zasjeo na vrh španjolskog prvenstva s 21 bodom, jednim više od Barcelone i dva od Girone.

Što se ostalih rezultata tiče, Getafe i Villarreal su remizirali bez pogodaka, dok su bodove podijelili i Rayo Vallecano i Mallorca u susretu u kojem je napadač domaćih Radamel Falcao pogotkom s bijele točke u 102. minuti postavio konačnih 2:2.

Komentari

Povezano